Maša Martinović i Ana Marija Čelan, članice hrvatske karate reprezentacije koje su nedavno na svjetskom prvenstvu u Parizu osvojile srebrnu medalju gostovale su na Lino višebojcu u OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi. Svjetskim viceprvakinjama pridružio se i iskusni nogometni internacionalac Tomo Šokota, pa je lepoglavska škola uoči Dana grada imala pravi praznik sporta. U događanju su uživali i gosti, djeca iz obližnjeg vrtića i brojni roditelji kojima osmijeh nije silazio s lica.

"Prvi put sam na Lino višebojcu, Ana Marija i Tomo koji su već gostovali rekli su mi da je to super, ali sve doživljeno nadmašilo je moja očekivanja. Šteta da takve manifestacije za djecu nije bilo kad sam ja išla u školu", rekla je Maša koja već planira pohod na europski vrh.

O sportskom uspjehu maštaju i pobjednici: Iva Špac učenica šestog razreda koja je osvojila 110 bodova i Dominik Makar, učenik sedmog razreda koji je u  nogometnom pripetavanju pobijedio najboljeg prijatelja Petra Husnjaka. Dečki su do završnice došli sa po 140 bodova, a u izvođenju penala Dominik je bio nešto uspješniji. Obojica su ustvrdila da će i dalje biti dobri frendovi, a Petar namjerava podržavati Dominika na finalu Lino višebojca.
O pobjedi mašta i Iva Štefičar, učenica osmog razreda budući da je u svoj literarni rad unijela puno iskrenosti i mašte.

Maštoviti su bili i učenici 3a razreda koju su još prije desetak dana oslikali svoju učionicu. Glavni je lik naravno bio Lino koji je, osim na zidovima i prozorima, završio i na školskoj ploči praveći društvo zadacima iz matematike, hrvatskog i prirode. Svoju nagradu Lino pillowse podijelili su s učiteljicom koja ih je podržala u njihovoj kreativnosti.

Nagrade Podravke su dobili i Izidora Juriša koja već sedam godina trenira karate, a koja se hrabro suprotstavila svojim idolima Ana Mariji i Maši, te Bruno Malčić koji je u penalima nadmašio Tomu Šokotu.