Na završnici natjecanja koje je u Karlovcu okupilo 48 pobjednika iz 24 škole iz svih hrvatskih županija, Sara i David su najprije bez problema prošli polufinale, da bi u uzavreloj atmosferi dvorane Mladost koju je stvaralo oko 1500 navijača iz raznih dijelova zemlje, u finalnim borbama pokazali najveću spretnost i brzinu. Uz pehare Sportskih novosti, poklone Podravke i mobitele HT-a to im je donijelo mogućnost ostvarenja sportskog sna. Još u nevjerici što stoje na pobjedničkom postolju poželjeli su događanja u sportovima koje treniraju - Sara susret s Domagojem Duvnjakom na bilo kojoj rukometnoj utakmici,a David odlazak u Madrid i upoznavanje s Ronaldom.Proglašeni su i pobjednici u literarnom natječaju „Svijet po mom“:
 

  1. Igor Kunšt, OŠ Lijepa naša Tuhelj, koji će za nagradu povesti cijeli svoj razred na Renesansni festival u Koprivnicu
  2. Iva Štefičar, OŠ Ante Starčevića Lepoglava
  3. Tadej Šenvald OŠ prof Blaža Mađera Novigrad Podravski


Priznanjima su se okitile i neke škole:
 

  • najbolji domaćin – OŠ Grabrik Karlovac
  • najljepše maske – OŠ Vazmoslava Gržalje Buzet
  • naj navijači - OŠ Mato Lovrak iz Nove Gradiške
  • nagrada za Lino grad - OŠ Siniše Glavaševića Vukovara
  • nagrada za Lino tortu - OŠ ĐulovacTrofej fair play pripao je Renatu Milovcu  iz OŠ Grabrik Karlovac, a ovo priznanje uručio mu je najtrofejniji svjetski vaterpolo trener Ratko Rudić. Legendarnom Ratku na finalu Lino višebojca pridružile su se još dvije hrvatske sportske ikone, osvajači  brojnih olimpijskih, svjetskih i europskih odličja - vaterpolista Dubravko Šimenc i rukometaš Zlatko Saračević, te mladi uspješni sportaši karatistica - Ana Marija Čelan koja je nedavno osvojila novo europsko zlato i nogometaši Dinama Ante Rukavina i Tin Jedvaj.
 
-U Lino višebojcu sudjelujem od prvih dana kada ga je pokrenuo naš legendarni Zvone Boban, pratim kako se ova manifestacija rasla i razvijala. Sretan sam što je Lino višebojac danas postao brand, jer je to doista najbolja manifestacija za djecu u Hrvatskoj, jednostavno ne mogu zamisliti da propustim koju sezonu - istakao je Dudo Šimenc koji je u Karlovac poveo i svog oca Zlatka nekada uspješnog rukometaša i vaterpolistu i profesora na Kineziološkom fakultetu koji je također uživao u ovom jedinstvenom događanju.


 
Odličnoj završnici Lino višebojca kojoj je domaćin bila OŠ Grabrik doprinos su dali i školski band iz Buzeta, mali plesači iz Ivanić Grada, plesači i pjevači iz Karlovca, dramska skupina iz Tuhelja, te popularni pjevači Luka Nižetić i Bojan Jambrošić.


Galerija na Flickru!