Posljednji Lino višebojac u sezoni 2012/2013. održan u OŠ A. Mihanovića Petropoljskog u Drnišu došao je kao šlag na tortu. Odlična atmosfera, grleno navijanje, stotine šarenih transparenata, odlične maske, dobri sportski rezultati – baš kao što priliči završetku natjecanja koje je u 24 osnovne škole širom Hrvatske zagrijalo srca gotovo 14 000 osnovaca. Mali Drnišani znali su što ih čeka. Njihova škola koja obuhvaća čak sedam područnih već je jednom bila domaćin  Lino višebojca, pa dio od čak 776 učenika pamti tu 2008. godinu i silno veselje kojeg su osjetili. Ovog puta poželjeli su nadmašiti sami sebe i uspjeli su u tome, a doček kojeg su priredili sportskim gostima košarkašima Anđi Jelavić i Tomislavu Gabriću nadmašio je sve očekivano.

- Znala sam da dolazim u grad koji je iznjedrio vrhunske košarkaše poput Stojka Vrankovića i Mihovila Nakića, već sam gostovala na Lino višebojcu, ali ovo što su priredila djeca totalno me šokiralo, kao da sam u nekom grotlu Arene. Kad bismo barem takve navijače mogli imati na svim sportskim događanjima- rekla je iskusna košarkaška reprezentativka koju je na terenu kao izazivačica dočekala osmašica Tea Šarić.

Tomislav Gabrić, rođeni Drnišanin, čak je osjetio tremu, posebice kad je za izazivača iz publike voditelj posve slučajno izabrao njegovog brata. Zadrhtala mu je ruka pa je u tricama mlađi Ivica odnio pobjedu i naravno poklon Podravke. Slatke nagrade osvojili su i Antonija Bačić, učenica sedmog razreda za svoje stihove „Želim proputovati svijet“, 2b razred koji je proglašen za najbolje navijače i 5 razred čiji su transparenti bili najoriginalniji.

Najviše razloga za slavlje imali su pobjednici –  osmašica Anamarija Čoraš  ( 110 bodova ) koja je proglašenje dočekala u suzama radosnicama, te Mislav Šindilj ( 160 bodova) eksplozivni petaš koji trenira nogomet od sedme godine a uzor mu je Cristiano Ronaldo.

Galerija na Flickeru!