Svatko u sebi ima snagu da promijeni svijet. Dopusti svojoj duši da zasvjetluca, pusti neka te srce vodi. Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu, budi drugačiji i svoj. Čarolija je u tvom srcu, ona je svuda oko nas, zato napravi nešto vrijedno divljenja, ostavi svoj trag. Učini to danas!

Tim je riječima učenica osmog razreda Lucija Katalinić otvorila Lino višebojac u svojoj školi u Ivanić-Gradu, a njene misli o posebnom dječjem svijetu kao čarobni štapić dotakle su svako dijete, roditelja, nastavnika. Zanjihale su ih u posebnom ritmu i stvorile atmosferu koja će se zauvijek urezati u sjećanja svih koji su je doživjeli. Himnu Lino višebojca glasno je uz školski zbor otpjevalo i svih 650 učenika, bučno navijanje i pjevanje nije utihnulo ni jedne sekunde, šareni transparenti i zastave stalno su se vijorili zrakom,a oni najmlađi neumorno su plesali s medvjedićem Linom. Višebojci su uzdignutih ruku slavili svaki osvojeni bod, a osmjesi su krasili i lica onih koji su izgubili utrku, promašili gol...Emocije nije skrivao ni Zvonimir Boban, inicijator Lino višebojca koji je u svojoj karijeri doživio brojne zvjezdane trenutke.

Kada sam prije sedam godina razmišljao o projektu koji će donijeti puno veselja djeci, poticati ono najbolje i najkreativnije među njima, spojiti sport i kulturu, priželjkivao sam nešto ovako. No zahvaljujući entuzijazmu ekipe iz Podravke, Sportskih novosti i HT, te činjenici da su upravo djeca prepoznala istinsku vrijednost ovog projekta, on je postao briljantan. To je najbolja priča za djecu u Hrvatskoj u kojoj su oni glavni junaci.

- istakao je popularni Zvone kojeg je cijela dvorana dočekala na nogama, a kojeg je došao pozdraviti i gradonačelnik Ivanić-Grada rada Boris Kovačić.

Čarolija Lino višebojca osvojila je i Nikicu Pušić Koroljević rukometašicu Podravka Vegete koja je prepuna vedrine pomagala u natjecanju u svom omiljenom sportu. Njeno veselje uvećala je i pobjeda darovite Ivanićgradske rukometašice Sare Blažan učenice osmog razreda koja je u pripetavanju pobijedila godina dana mlađu odbojkašicu Ivonu Krnjak. Obje su u višeboju osvojile po 130 bodova, a za dodatno natjecanje izabrale su nogomet. Uz Saru na pobjedničko postolje stao je i David Čuni, učenik petog razreda koji je s osvojenih 150 nadmašio favorite iz osmih razreda.

Jednu od najljepših stranica Lino višebojca u OŠ Đure Deželića ispisali su izazivači sportskih gostiju Ana Krznarić iz trećeg razreda koja je igrala neriješeno protiv Nikice Pušić Koroljević, Davor Iveković, osmaš koji je uspio pobijediti legendarnog Zvonu, odličan plesni par Barbara Lešković i Jakov Hršak kojemu je uručena pozivnica za nastup u finalu, te 4a razred koji je zbog maštovitih maski na licu nagrađen Lino pilowsima.

Galeriju fotografija pogledajte ovdje. 

Svijet po mom, Lucija Katalinić

Svijet kakav želim ne treba biti savršen, savršenstvo nije stvarno. Svi smo pozvani da budemo zraka sunca. Ne smijemo čekati da se dogodi nešto čudesno, zašto mi ne bismo bili to čudo?  Svijet kakav želim prepun je nasmiješenih lica i umova koji vrve idejama. Moj svijet ne bi bio licemjeran, a ljudi ne bi imali potrebu za zlom. Neizvedivo? Ne bih rekla. Neizvedivo je onome koji se boji. Ja vjerujem, a jedino je vjera jača od straha.

Svatko u sebi ima snagu da promjeni svijet. Dopusti svojoj duši da zasvjetluca, pusti neka te srce vodi. Nasmiješi se, život je lijep. Posadi drvo, nasmij se suncu, napiši pjesmu, porazgovaraj s oblacima-pusti mašti na volju! Pusti neka iz tebe progovori dijete. Kad vjeruješ, sve je moguće. Hrabriji smo nego što mislimo, u nama bukti snaga. Nemoj čekati sutra. Živi za trenutak, raširi ruke i poleti!

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu, budi drugačiji i svoj. Čarolija je u tvom srcu, ona je svuda oko nas, zato napravi nešto vrijedno divljenja, ostavi svoj trag. Učini to danas. Bog je odabrao tebe. Najjače i najčudesnije biće.