Malo mjesto Đulovac u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u kojem su još vidljivi tragovi ratnih razaranja, s velikim je srcem dočekalo Lino višebojac. Uzbuđeni školarci danima su crtali Lino medvjedića u raznim sportskim pozama, školske prozore oslikali su crvenim srcima, a hodnike pretvorili u izložbeni prostor u kojemu su ponosno izvjesili svoje likovne radove. Marljivo su uvježbavali točke programa, pisali stihove o svom pogledu na svijet, trenirali skok u dalj i gađanje košarkaškog obruča. Čim su saznali da po njihovoj želji u goste dolaze poznati rukometaši Lidija Horvat i Luka Šebetić, pripremili su oglasnu ploču s fotografijama ovih sportaša.

U pripreme za veliko događanje, nezabilježeno u školi sa 350 učenika, uključili su se roditelji i nastavnici, a teta kuharica je čak ispekla veliku tortu s likom Lino medvjedića.

A kad se u dvorani začula himna Lino višebojca, dječje veselje naprosto je eksplodiralo i dva sata svi su navijali, pjevali, skakali bez sekunde odmora. Buka je bila tolika da su se tresla stakla na prozorima, ali to nije smetalo ni općinskom načelniku ni mjesnom župnikukoji su došli podržati djecu, kao ni stalno nasmijanoj ravnateljici Zlatici Kovačić.

U tom navijačkom grotlu nije bilo lako izabrati one najbolje, ali ipak su Lino pilowsi  završili u rukama osmog razreda iz PŠ Bastaji koji su odlično oslikali svoja lica i majice, izradili duhovite transparente, te uz svoje vršnjake fair bodrili i najmanje Lino višebojce. Za najbolju pojedinačnu masku proglašena je Lea Žarković iz 4.a, a nagradu za najbolji literarni rad primila je Ana Janović iz PŠ Bastaji. S Podravkinim paketima kućama su otišli i Leon Jaković koji je u nogometu pobijedio Luku Šebetića rukometaša CO Zagreb, te Paulina Đekić koja se u rukometu ogledala s igračicom RK Podravka-Vegeta Lidijom Horvat.

Posebno su pak nagrađeni pobjednici Lino višebojca Antonia Nikolić iz šestog razreda koja je osvojila čak 160 bodova i Danijel Ivić, učenik sedmog razreda koji je skupio deset bodova manje. Uz pehare i poklon pakete na pobjedničkom postolju čvrsto su zagrlili maskotu medvjedića Lino, koji im je donio neizmjernu radost.  

Fotografije ovog veselog sportskog događaja pogledajte u galeriji.