Možda brojkom mala, sa svega 296 učenika, Osnovna škola Orehovica u Međimurju navijanjem, sportskim duhom i entuzijazmom može stati uz bok puno većim školama.

Proslavljeni hrvatski gimnastičar Filip Ude te tenisačica u usponu, donedavna učenica škole domaćina Antonia Ružić, sportski gosti međimurskog višebojca, dočekani su s oduševljenjem.

Zbor je danima uvježbavao glazbene točke, likovnjaci pripremali transparente i navijačke rekvizite uz poruku „I smetje vredi“,  reciklirajući tako materijale koji bi se bespotrebno bacili u smeće.

Natjecatelji su pak tjelesnu formu dovodili do savršenstva na satovima tjelesne i zdravstvene kulture, nešto kod kuće, a neki dodatno na treninzima u klubovima u kojima treniraju nogomet i rukomet.

Da se dodatan trud i zalaganje isplati, najbolje su dokazali Melania Požgaj i Dario Teić, učenici 6. razreda, ostvarivši najbolje rezultate u školi.

Valja spomenuti i Leu Ružić, učenicu 8. razreda čiji je rad na temu „Svijet po tvom“ proglašen najboljim u školi i tako ušao u konkurenciju među 18 najboljih literarnih radova Lino višebojca.