U subotu, 1. lipnja, u Sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica održano je finale 13. sezone Lino višebojca u kojem su sudjelovala 24 najbolja višebojca iz 12 osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Finalisti su svoje snage odmjerili u nogometu, košarci, atletici, rukometu, a pobjedu su ove godine odnijeli Nina Varga iz Donje Dubrave i Goran Šustek iz Zagreba.

Finalna natjecanja, prigodnim su govorima otvorili članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina te glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko.

U obraćanju natjecateljima, članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina je istaknula: „U ovih 13 godina, u okviru najvećeg učeničkog sportsko-zabavnog projekta, okupili smo više od 300.000 djece iz tristotinjak škola diljem Hrvatske te ga prenijeli djeci i izvan granica Lijepe naše. Iako se radi o sportu i natjecanju, poruka je uvijek ista; važno je sudjelovati!“

Dvorana je bila ispunjena navijačima i odjekivala glasnim bodrenjem, a atmosferu su dodatno zagrijali Tara Thaler i Dino Jelusić, ovogodišnji pobjednici showa Zvijezde pjevaju.

„Prvi sam puta na Lino višebojcu, očekivao sam natjecanje i mnoštvo djece, ali ovakvu nabijenost emocijama nisam mogao zamisliti. Sportski duh, navijanje, podrška s tribina su fenomenalni i drago mi je vidjeti djecu da se i dalje bave sportom“, rekao je Dino.

Tara je također po prvi puta prisustvovala Lino višebojcu: „Projekti poput Lino višebojca zaista mnogo znače za djecu, to se vidjelo na njima. Pod budnim okom poznatih sportaša imali su priliku pokazati što znaju i ovo će im sigurno ostati uspomena za cijeli život.“

Male sportaše svojim su dolaskom podržali i poznati sportaši: Zlatko Horvat, rukometaš PPD Zagreba i reprezentativac Hrvatske, Roko Prkačin, košarkaš Cibone i reprezentativac Hrvatske, Enes Garibović, najbolji hrvatski karataš, Ana Konjuh, jedna od najboljih hrvatskih tenisačica te Magdalena Ećimović i Korina Karlovčan, rukometašice RK Podravka Vegete i reprezentativke Hrvatske.

U sezoni 2018./2019., u sportskim natjecanjima Lino višebojca sudjelovalo je 10.000 osnovnoškolaca.

Lino višebojac zasigurno je najdugovječniji sportsko-zabavni projekt namijenjen osnovnoškolcima, a njegov osnovni cilj je poticanje školskog sporta, razvijanje zdravih navika te poticanje kulturnog stvaralaštva.