Više od 1000 učenika Osnovne škole Malešnica iz Zagreba nestrpljivo je čekalo četvrtak izrađujući navijačke rekvizite i pripremajući se za bodrenje svojih vršnjaka koji su se natjecali na Lino višebojcu.

Sjajnu atmosferu podigao je Lino već samim ulaskom u dvoranu, a nastavile su ih plesne skupine iz škole koje su rasplesale sve prisutne. Nakon pozdrava ravnatelja Bore Šarušića Lino višebojac je i službeno je započeo.  Natjecatelje su cijelo vrijeme bodrile proslavljene maratonke Matea Parlov i Marija Vrajić Trošić koje su izazivači iz publike pozvali na dvoboj. Mateu je u slobodnim udarcima u nogometu pobijedio Toni Krnić iz 8.c, a Claudija Grgić iz 6.b bila je bolja od Marije u košarci. Kako je zamislila svijet ispričala nam je Dora Tomljenović iz 7.a razreda, čiji je rad ocijenjen najboljim na natječaju „Svijet po tvom“.

Uzavrelo navijanje doseglo je vrhunac kada je dodijeljena slatka nagrada za najbolji transparent 2.a razredu, a najbolje su se maskirali navijačkim bojama učenici 2.c razreda.

Natjecanje je ušlo u samo završnicu te je preostalo samo zbrojiti bodove i proglasiti pobjednike. U konkurenciji djevojčica  najbolja je bila Helena Furčić iz 5.c razreda sa 130 bodova, a u kategoriji dječaka Goran Šustek iz 6.d s osvojenih 160 bodova. Uz zvukove navijačke himne i pod mnoštvom šarenih konfeta OŠ Malešnica ispratile je svoje pobjednike u finale.