Osnovna škola "Sveti Franjo" iz Tuzle ugostila je prvi Lino višebojac u 2019. godini u Bosni i Hercegovini. Natjecanje je započelo gromoglasnim navijanjem osnovaca u dvorani Katoličkog školskog centra u Tuzli, a tako je bilo i do kraja. Atmosferu su dodatno podgrijavali i gosti sportaši - Mara Lakić Brčaninović, jedna od najuspješnijih bh. košarkašica svih vremena iz zlatne generacije tuzlanskog kluba „Jedinstvo Aida“ i prvi tuzlanski olimpijac, atletičar Vinko Galušić.

Ravnatelj Osnovne škole "Sveti Franjo" Danijel Barišić pozdravio je sve nazočne i službeno proglasio početak Lino višebojca. Kulturno - umjetnički program započela je školska plesna skupina plešući uz ritmove pjesme "Mamma Mia" švedskog pop sastava ABBA, a nakon njih - „lijepo je imati onu malu majušnu želju koja je samo tebi velika“ i „lijepo je držati fige da se ostvari želja onom tko ti je drag“ poručila je recitatorska skupina škole. Rasplesani kuhari III.b razreda razmrdali su navijače plesnom točkom uz pjesmu „Čokolada“.

Najbolje literarne sastave na temu „Svijet po mom“ u Osnovnoj školi „Sveti Franjo“ napisali su Đina Perkić iz IX.b i Dženan Bijedić iz III.b. Najbolje transparente napravili su učenici VIII.a i VIII.b razreda, a najbolji navijači bili su - svi učenici.

U dvobojima sportaš - predstavnik škole, učenik VIII.c razreda Mirza Amer Baručić pobijedio je Maru Lakić Brčaninović u bacanjima na koš, dok je učenica VIII.a razreda Rebeka Antić bila bolja od Vinka Galušića u rukometu, odnosno pucanjima na gol.

Pobjednik prvog ovogodišnjeg Lino višebojca u Tuzli, sa 140 bodova je Arslan Dizdarević, učenik VI.b razreda, a pobjednica, s nevjerojatnih 170 bodova Andrea Pavić iz IX.b razreda.