Petnaest gracioznih gimnastičarki zabljesnulo je dvoranu Franjevačke klasične gimnazije pokretima, blistavim kostimima i upečatljivim nastupom na početku prvog ovogodišnjeg Lino višebojca. Skoro tisuću učenika OŠ Safvet-beg Bašagić iz Visokog, maskama, transparentima i gromoglasnim navijanjem, pozdravilo je početak četvrte sezone Lino višebojca u Bosni i Hercegovini.

Posebno je oduševljenje izazvao veseo i zabavan ulazak visočkih sportaša – miljenika školaraca, koji su tijekom cijele manifestacije bodrili natjecatelje. Esmir Džafić, nogometaš Bosne iz Visokog i bivši reprezentativac BiH; Merima Semić, nogometašica ženskog NK Mladost iz Novog Travnika; Mahir Džuđo, bivši rukometaš RK Bosna iz Visokog i reprezentativac, te Sadžid Bulat, član Karate kluba Visoko - državni i europski prvak u karateu i Senahid Bulut, svjetski, europski i balkanski prvak u karateu i sportaš godine u Zeničko-dobojskom Kantonu, bili su prava inspiracija i uzor natjecateljima, ali i svim učenicima OŠ Safvet-beg Bašagić.

Zbor Andolka otvorio je kulturno umjetnički program izvođenjem narodne pjesme ”Ruse kose”, potom je razred VI-3 izveo pozdravnu koreografiju, a folklornom točkom i predstavljanjem borilačkih vještina zaokružili su dio programa kojim je otvoren Višebojac.

Selma Aliomerović, učenica VI-3 napisala je najbolji literarni rad na temu "Svijet po mom" koji je izazvao veliki pljesak.

Učenice i učenici u dobi od 5. do 9. razreda natjecali su se u osam disciplina: trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta, i pokazali svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo. Najboljim navijačima stručni je žiri proglasio cijelu školu dok su najbolje transparente napravili učenici VI-3 razreda. Najbolju i najzapaženiju masku je imala Nermana Halilović iz IV-2 u kostimu divlje Lino mačke.

Pobjednici Lino višebojca OŠ Safvet-beg Bašagić u Visokom su, u konkurenciji dječaka Alen Užičanin iz VII-1, a u konkurenciji djevojčica Hana Bećirhodžić iz IX-2 razreda.