Domaćin slavonskobrodskog Lino višebojca OŠ Đuro Pilar s petstotinjak učenika, ugostila je svoje drage sugrađane i sportske zvijezde Korneliju Kvesić osvajačicu olimpijske medalje u košarci 1988.godine, Marka Lipovca najtrofejnijeg slavonskobrodskog kajakaša te njegove nasljednike Leonu Pavlešić kadetsku prvakinju Hrvatske i Davida Aračića juniorskog viceprvaka.

Svojim viđenjem dječjeg svijeta predstavila se osmašica Rita Stjepanović. Simpatična Rita nagrađena je plišanim Lino medvjedićem.

Gosti pokazali su odličan smisao za animaciju djece pogotovo prilikom sportskog izazova u kojem je Ana Jozić, učenica sedmog razreda, nadigrala Leonu i Korneliju ni manje ni više nego u košarci. Sedmaš Leon Matičević hrabro je stao ispred svojih idola Davida i Marka u nogometu. Unatoč porazu naši gosti su zaslužili pljesak publike. Ipak, najviše se pljeskalo natjecateljima, ali apsolutne ovacije zaslužili su najbolji među njih dvadeset četvero, Julija Ćurić i Franjo Odobašić koji trenutno drži rekord u osvojenim bodovima.

Da je Lino široke ruke potvrdio je kada je nagradio najbolje maske blizanke Taru i Niu Vukajlić iz 4. razreda i najbolji transparent 6. c razreda.