I dok je Lucija koja je glasila za favoritkinju, jer je uz Mateju Šaško iz OŠ Trnovec i Doris Janjić iz OŠ Ladimirevci imala najbolji pojedinačni rezultat sezone, sa 140 osvojenih bodova u koprivničkom finalu odmah stala na postolje, Roko se morao malo pomučiti. U finale je došao kao zamjena, jer je pobjednik Lino višebojca u njegovoj školi sudjelovao na drugom natjecanju, ali je uz veliko zalaganje na kraju došao do čak 160 bodova. Toliko je osvojio i Mateo Itrak učenik petog razreda OŠ Kaje Adžića iz Pleternice, pa se moralo ići u pripetavanje. Izabrana je košarka, a 1600 navijača iz cijele Hrvatske stalo je na noge kako bi pratili neizvjesni dvoboj. U prvom krugu oba natjecatelja postigla su po dva pogotka,a onda se prišlo naizmjeničnim slobodnim bacanjima. Do tada vrlo smirenom Mateu ruka je malko zadrhtala, promašio je koš, a Roko je bio precizan i visoko podignutih ruku mogao se na pobjedničkom postolju pridružiti Luciji.

Nisam računao na pobjedu, došao sam se malo zabaviti, upoznati nove prijatelje. Koprivnica i njeni stanovnici su me oduševili i želio bih ponovno doći ovamo. A moj sportski san je posjeta utakmici Manchester Uniteda-rekao je simpatični Roko koji je na svakom koraku plijenio pažnju svojom visinom, ali i vedrinom.

Tri godine mlađa Lucija jedva je pronalazila riječi kako bi izrazila svoju sreću.Tiho je izgovorila:

Jako sam iznenađena i još se ne mogu snaći u ulozi pobjednice ovog prekrasnog natjecanja, ali kako obožavam nogomet priželjkujem posjetiti Milano i pogledati utakmicu Intera.

I dok su Lucija i Roko sanjali svoj sportski san, mali Mateo nije mogao sakriti suze. Tek su ga čvrsti zagrljaj Zvonimira Bobana i njegove tople riječi utjehe uspjeli smiriti.

Legendarni kapetan vatrenih i ovom je gestom pokazao koliko mu znače dječja radost i  kako kroz Lino višebojac kojeg je osmislio nastoji mlade približiti sportu, učiti ih kako se radovati pobjedama i kako sportski podnijeti poraz. Omiljenom Zvoni na koprivničkom finalu pridružili su se i drugi poznati sportaši - rukometašice Podravka Vegete Maja Kožnjak, Ivana Petković i Iva Pongrac, hrvač  Podravke Sandro Frankol, svjetska i europska viceprvakinja u taekwandou Marina Sumić i proslavljeni vaterpolista Dubravko Šimenc koji je kao gost sudjelovao u svih šest sezona Lino višebojca.

Od samih početaka podržavam ovaj projekt kojeg je pokrenuo moj velki prijatelj Zvone Boban. Svake sezone gostovao sam u nekoj školi, pratim kako se Lino višebojac razvija i raste iz godine u godinu i tvrdim da je to najbolji event za školarce u Hrvatskoj. Na neki način sam priželjkivao dolazak na finale i nitko sretniji od mene što se to ostvarilo u Koprivnici- istakao je višestruki osvajač olimpijskih i svjetskih medalja u vaterpolu.

Njegov entuzijazam zarazno je djelovao i na Marinu Sumić koja je priznala da je i sama na Lino višebojcu postala dijete.

Osim što je bila prava svetkovina sporta, čemu je doprinio i dobro osmišljeni nastup malih gimnastičarki iz Sračinca, završnica Lino višebojca u Koprivnici pokazala je i bogatstvo kulturno- zabavnog stvaralaštva osnovnoškolaca. Najbolje točke programa u pojedinim školama koje su izabrane za finale oduševile su bučne navijače u sportskoj dvorani gimnazije Fran Galović.

Najprije su sve dobro zagrijale odlične plesačice iz škole domaćina, da bi uz Proud Mary u izvođenju Edija Crnića, Luke Halužana, Karla Premužaka i Igora Ricijaša okupljenih u bandu Rokeri iz Desinića, plesala cijela dvorana. Svirajući na tradicijskim glazbalima kao što su gajde, samica i bisernica Filip Martinić iz Garešnice zaradio je ogroman pljesak, plesačice Marcela Mandarić i Anamarija Alebić iz OŠ Ravne njive Split  svojom su kombinacijom baleta i hip hopa oduševile i djecu i roditelje i nastavnike, dok je mala pjevačica Ana Perak iz OŠ Ladimirevci uz dogovoreni nastup na zahtjev publike morala na bis bez glazbene podloge izvesti i druge pjesme. Ionako uzavrelu atmosferu u dvorani dodatno je zagrijao Vilibald Kovač, a medvjedić Lino plesao je s djecom više no ikada. Po dvorani se kretao i plesni vlakić  u koji se uključila čak i koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak.

Na finalu kojemu je vrhunski domaćin bila OŠ Đuro Ester, a koje ugostilo i navijače iz Garešnice, Pakraca, Gole, Kotoribe, Ladimirevaca, Sračinca, Vrbovca i Nove Gradiške, mlade rukometašice Podravke i košarkaše Koprivnice te mališane iz koprivničke Male sportske škole i DV Tratinčica, uručena su i priznanja za najbolja ostvarenja u šestoj sezoni Lino višebojca.

  • najbolji domaćin - OŠ Đuro Ester Koprivnica
  • najbolje oglasne ploče - OŠ Gola
  • najbolja web stranica - OŠ Sračinec
  • naj navijači -  učenici OŠ Ravne njive Split
  • najbolji transparenti i maske - OŠ Mato Lovrak Nova Gradiška
  • Za najbolje pojedinačne rezultate ( svi po 160 bodova) priznanjima su nagrađeni Lucija Mudrinić OŠ Ravne njive Split, Mateja Šaško OŠ Trnovec, Doris Janjić OŠ Ladimirevci, Miro Marjanović OŠ Trnovec i Danijel Lucić OŠ Benkovac.

Trofej fair play kojeg je predala Marina Sumić osvojio je Toni Puhalo iz OŠ Đuro Ester koji je gotovo pola natjecanja odigrao sa slomljenom kosti jedne ruke

Proglašeni su i pobjednici u literarnom natječaju svijet po tvom:

1. Gloria Sofija Brlić, OŠ Mato Lovrak Nova Gradiška, kojoj je uz mobitel HT pripala i posebna nagrada - dvodnevni izlet na koprivnički Renesansni festival za cijeli razred.

2. Antonio Međurečan, OŠ Đuro Ester, Koprivnica

3. Mia Šokman, OŠ Sračinec

Koprivničko finale potvrdilo je da Podravka, Sportske novosti i HT na pravi način ulažu u projekt koji potiče sportski način života i dječju kreativnost i stvaralaštvo, a predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić to naglašava ovim riječima:

Svojim kvalitetnim proizvodima pod brandom Lino, Podravka omogućava zdravo odrastanje djece, a kroz projekt Lino višebojac podržava njihove aktivnosti, potiče da se bave sportom i razvijaju svoje talente i potencijale.

I dok Lucija, Roko, Gloria Sofia i tisuće drugih dječaka i djevojčica sanjaju svoje snove, mi kažemo doviđenja u sedmoj sezoni.

Pogledajte i cijelu galeriju.