Osvajač zlatnih medalja na europskom i svjetskom prvenstvu vaterpolista Samir Barač po prvi puta je skakao u vreći, proslavljeni rukometaš Mirza Džomba poznat po uspješnom varanju najboljih svjetskih golmana nije uspio pobijediti malog Filipa Nakića Alfirevića iz Kastva koji mu je „frknuo“ dva sedmerca i postao novi školski junak. Mario Ančić, bivši tenisač doživio je ovacije navijača u Pakracu koje su ga vratile u dane najvećih uspjeha i izmamile mu suze u očima, a Ana i Lucija Zaninović u rodnom su Splitu pokazale da osim za taekwando imaju talent i za rukomet i košarku.

Bivši vatreni Silvio Marić skakao je u zrak od sreće što je njegova ekipa pobijedila u potezanju užeta, a najbolji ljevokrilni rukometaš Europe Marko Kopljar na leđima je u Pleternici nosio medvjedića Lina. Stolnotenisačica Sandra Paović pokazala je da se upornošću i velikim srcem mogu pobijediti i najveće nesreće, a mali Toni Puhalo iz koprivničke OŠ Đuro Ester shvatio je to doslovce, pa je pola natjecanja izdržao sa slomljenom kosti jedne ruke.

Mlada plivačica Lucija Jurković Periša, koja je još prije dvije godine bila jedna od višebojki u svojoj školi sada je zbog odličnih rezultata na državnom prvenstvu dobila priliku da bude sportski gost na natjecanju u Kninu. OŠ Sračinec osmislila je nagradnu križaljku na temu Lino višebojca, medvjedić Lino podijelio je u Benkovcu stotinjak autograma, a Lino višebojac je dobio i svoju službenu grickalicu - Lino pillowse.

To su samo neki od tisuće nezaboravnih događanja zabilježenih u šestoj sezoni Lino višebojca kojih će se dugo sjećati gotovo 15.000 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske, a kojima je četvrtak u kojem se odvijao Lino višebojac bespogovorno bio najbolji školski dan.

Šesta sezona je po organizaciji domaćina, odličnoj navijačkoj atmosferi bez ijednog najmanjeg incidenta, po količini oslikanih transparenata i oglasnih ploča, maštovitosti u pripremi maski i navijačkih koreografija, po kvaliteti kulturno-umjetničkih programa, a nadasve sportskim rezultatima nadmašila sve dosadašnje. Lino višebojac je doista postao pravi festival sporta, stvaralaštva, kreativnosti, fair nadmetanja za koji se u školama živi tjednima unaprijed,a koji u djeci pobuđuje najpozitivnije emocije. Takva prelijepa priča zaslužuje i uspješnu završnicu, a ona se priprema u Koprivnici 25. i 26. svibnja. Domaćin je OŠ Đuro Ester koja je dobila najviše ocjene za svoj Lino višebojac, a natjecanje se održava u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović. U Koprivnicu dolazi 48 pobjednika iz 24 škole, nadajući se ostvarenju svog sportskog sna, a to je odlazak na izabranu sportsku priredbu bilo gdje u Europi.

S velikim željama njima se pridružuje i troje najboljih u literarnom natječaju „svijet po tvom“ jer pobjedniku pripada posebna nagrada - dvodnevni izlet na koprivnički Renesansni festival za cijeli razred. Na velikom finalu bit će uručena i priznanja za najbolje oglasne ploče, web-stranicu, transparente i maske, navijače i trofej fair play, a gostovat će i mladi glazbenik Filip Martinić iz OŠ Garešnica, balerine Marcela i Anamarija iz OŠ Ravne njive Split, pjevačica Ana Perak iz OŠ Ladimirevci, band The rockeri iz OŠ Đure Prejca Desinić, plesna skupina iz OŠ Đuro Ester i gimnastičarke iz OŠ Sračinec. Lino višebojcima pridružit će se i poznati sportaši predvođeni proslavljenim nogometašem Davorom Šukerom i osvajačicom srebrnih medalja na svjetskom i europskom prvenstvu u taekwandou Marinom Sumić te popularni mladi pjevač Vilibald Kovač.

Polufinale je na rasporedu u petak od 17 sati, navečer je u Domu mladih Lino party za sve višebojce i njihove domaćine iz OŠ Đuro Ester, a veliko finale započinje u subotu u 11 sati u sportskoj dvorani Gimnazije "Fran Galović". Učenicima iz Koprivnice pridružiti će se i navijači iz Garešnice, Pakraca, Gole, Kotoribe, Ladimirevaca, Sračinca, Vrbovca i Nove Gradiške.