Benkovačka osnovna škola koja se sa čak 1000 učenika ubraja među najveće u zadarskoj županiji, na nestrpljivo očekivanom Lino višebojcu pokazala je i svoj ogromni sportski potencijal. Među višebojcima je bilo čak 15 natjecatelja koji su osvojili 100 i više bodova, a bez postolja su ostali natjecatelji koji su u bodovnom saldu zapisali i po 140 bodova što bi im u većini ostalih škola donijelo apsolutnu pobjedu.

Osim što su izrazito brzo trčali, skakali daleko u dalj i precizno gađali košarkaške obruče i nogometne i rukometne golove, višebojci su pokazali i timski duh i odgovornost, a njihova velika borbenost i želja za pobjedom nisu ni u jednom trenutku ugrozili pravila fair playa.

Stoga i ne čudi da su se u takvom okruženju svi radovali pobjedi osmaša Danijela Lučića koji je dosegao čak 160 bodova te ogromnim pljeskom nagradili učenicu petog razreda Marinu Mišura koja se na pobjedničko postolje popela sa 150 bodova. Vjerujemo da će oni biti i najbolji Lino višebojci u Hrvatskoj, jednoglasno su zaključili i nastavnici i učenici benkovačke škole. S njima bi u finale najradije putovali i mali višebojci - učenici od prvog do četvrtog razreda koji su zasigurno najveselija mala Lino skupina u cijeloj ovogodišnjoj sezoni.

Od prve do zadnje minute benkovačkog višebojca oni su svojom vedrinom, plesom i pjesmom davali posebni ton cijeloj atmosferi. Najprije su oduševljeno pohitali u susret medvjediću Linu, a zatim su neumorno trčali s njim po cijelom terenu, grlili ga i ljubili, cupkali u brzom ritmu, izvodili s njim piruete, a na kraju ga zatražili i autograme. Linove potpise na svojim rukama, majicama, bilježnicima poželjeli su i navijači, pa je Lino u Benkovcu podijelio više autograma nego košarkaš KK Zadra Goran Vrbanc i kapetan NK Zadar Jakov Surač zajedno.

No sportski gosti dobili su veliki pljesak za iskazano sportsko umijeće - Goran je pogodio koš s pola igrališta i pobijedio tako svoju izazivačicu iz sedmog razreda Emili Genda, a Jakov je pokazao da sportski zna podnijeti poraz i od slabijeg protivnika kakav je to objektivno bio učenik petog razreda Jerolim Rogić.

Linove pohvale u Benkovcu zaslužili su i Mia Majstorović za priču o svijetu u kojem vikanje ne bi bilo dozvoljeno, Lana Orlović koja je sve zagrijala svojim lijepim glasom pa je za to nagrađena Lino višebojac grickalicama te Tea Radanović koja je proglašena za najnavijačicu.

Cijelu galeriju fotografija možete pogledati ovdje.