U sezoni 2016./2017. u projektu je sudjelovalo više od 14 tisuća osnovnoškolaca, a 48 najboljih odmjerilo je snage u finalnim sportskim natjecanjima. Ovogodišnji pobjednici Lino višebojca postali su Marta Živković, OŠ Petra Krešimira IV iz Šibenika i Luka Ostojić, OŠ Siniše Glavaševića iz Vukovara.

Sportska dvorana u Ivanić Gradu bila je prepuna školaraca i njihovih roditelja koji su glasno navijali i bodrili svoje favorite u finalnim dvobojima. Uz napete sportske dvoboje, u dvosatnom je programu bilo i puno zabave uz nastupe pjevača i plesača te nastupe dramskih skupina.

Finalna natjecanja otvorili su gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš, Mario Zorko, glavni urednik Sportskih novosti i članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina, a druženju s djecom pridružili su se i sportaši Ekatarerina Nemaškalo i Ivana Kapitanović iz RK Podravka, Jelena Kajfež iz RK Lokomotive, Filip Benković i Borna Sosa iz NK Dinamo te Vinko Međimorec i Dominik Radić iz NK Slaven Belupa.

U projektu je dosad sudjelovalo više od 260 osnovnih škola širom Hrvatske, više od  250.000 učenika osnovnih škola te više tisuća djece vrtićke dobne skupine koji su bili gosti škola domaćina.