Prije devet godina u svojoj školi Grabrik u Karlovcu natjecao se u Lino višebojcu, a sada kao član hrvatske rukometne reprezentacije osnovcima priča da se za svoje snove moraju uporno i strpljivo boriti.

Njegove poruke kao spužve upijali su učenici OŠ Ivan Benković iz Dugog Sela neizmjerno sretni što su imali mogućnost upoznati veliku sportsku zvijezdu, slikati se s njom ili zaigrati nogomet, odnosno rukomet kako su to učinili Ivan Skoko i Ivana Nikolić.

Uz Sandrove savjete i gromoglasnu podršku navijača natjecatelji su marljivo skupljali bodove i na kraju je uz čak četiri imena pisala brojka 140. Dječaci Filipe do Santos (peti razred) i Fabijan Grubišić (osmi razred) za pripetavanje su izabrali nogomet, a djevojčice Petra Kramer (peti razred) i Korina Stipić (osmi razred) odlučile su se za trčanje. Mali Brazilac koji je zajedno s obitelji u Hrvatskoj pronašao svoj drugi dom nadmašio je starijeg i jačeg protivnika koji mu je sportski čestitao, dok je Korina koja trenira rukomet bila brža od Petre. Oboje su bili presretni što im je pobjedničke pehare predao Sandro i što će ih na finale pratiti velika skupina navijača iz 7a razreda te mali kreativci iz 3c koji su se maskirali u nogometno igralište.

Veliku želju da im se pridruže iskazala je Mia Sara Matušin koja je najljepšim riječima opisala svijet po mjeri djeteta i Dora Pavlić koja je zabljesnula plesnom točkom. Koprivničko finale za djecu iz Dugog Sela bit će ravno olimpijskim igrama na koje će vjerojatno otići Sandro za kojeg od njegova gostovanja u školi za to kucaju srca 750 dječaka i djevojčica.