To su Luka Bartolović i Adrijana Grdić, pobjednici Lino višebojca koji su se na pobjedničko postolje popeli uz svesrdnu podršku razrednih kolega te savjete sportskih gostiju Marka Kolara, Ivana Fiolića i Frana Karačića, nogometaša zagrebačke Lokomotive.

Posebno su dragocjene bile Markove upute jer je i on sam prije 9 godina bio natjecatelj u Lino višebojcu u svojoj školi u Zaboku. U pratnji Luke i Adrijane našli su se i Petra Turkalj, navijačica koju su krasile prepoznatljive crveno-bijele kockice, i Luka Đurđević u Ronaldovom dresu koji su na sportski dvoboj izazvali nogometaše Lokomotive.

Zapravo, crveno-bijela kombinacija bila je zaštitni znak većine ogulinskih navijača među kojima su se isticali učenici trećih razreda koji su na bajkoviti Lino svijet u svojoj škole gledali preko crveno-bijelih naočala. Za svoju kreativnost nagrađeni su Lino Vafeladama, dok su Lino Pillowse za najbolje maske osvojili Niko i Mia Belančić koji su svojski navijali za dvije, tri minute starijeg brata Roka, vatrenog natjecatelja ekipe prvih razreda.

Crvene kockice na licu imala je i Petra Maravić koja je čitala nagrađeni rad svog bolesnog brata Ilije, a i brojni nastavnici nisu odoljeli sličnom ukrašavanju lica. Baš kao u bajkama spisateljice čije ime nosi škola, svi su bili sretni i veseli, a od dragog gosta medvjedića oprostili su se porukom: „Lino ti si čudo, u tebe vjerujemo ludoooo“.