Po deseti puta zaredom najbolji višebojci iz 24 škole iz svih hrvatskih županija odmjerili su svoje sportske talente na finalu Lino višebojca. Velikoj završnici projekta koji je u školskoj godini 2015/16. okupio više od 24.500 učenika, pridružili su se i osnovci iz Bosne i Hercegovine te su svi zajedno ispričali jednu od najljepših sportskih priča na ovim prostorima.

Sportska dvorana u Koprivnici u subotu 21. svibnja puna dva sata bila je pravo navijačko grotlo, ni jedno dijete nije štedjelo grlo ni dlanove, svaki osvojeni poen bučno je proslavljen, a toplo su pozdravljeni najbolji pjevači i plesači iz 36 škola. Navijačke snage udružilo je 900 učenika OŠ Braća Radić, domaćina jubilarnog finala Lino višebojca, i gotovo 700 navijača iz 14 gradova iz dvije države. Pozitivna atmosfera i silina dječje radosti osvojile su i vrhunske sportaše  koji su se došli družiti s djecom. Damir Martin, Luka Stepančić, Sandro Obranović, Ana Nikšić  Ekatarina Nemaškalo, Adrian Šemper,  Božica Palčić, Irina Maljko i Tatjana Jukić i sami su se pretvorili u razigranu djecu.

Život je veliko natjecanje

"Koprivničko finale kruna je zajedničkog projekta Podravke i Sportskih novosti koji se u 10 godina održavanja potvrdio kao jedinstveni festival dječje radosti, optimizma i pobjedničkog duha. U Lino višebojcu je u 10 godina sudjelovalo više od 220.000 djece. Lino im poručuje "budi ono što želiš, a da bi bio ono što želiš moraš vjerovati u sebe, moraš biti spreman svaki dan dio svog slobodnog vremena provesti aktivno i upijati znanje koje te okružuje". Lino će djeci u tome pomoći,  a višebojac motivirati na sudjelovanje u natjecanju jer život je jedno veliko natjecanje", poručio je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

Jubilarni Lino višebojac bio je idealna prilika za predstavljanje Lino startasica, zajedničkog projekta Podravke i Borova. Prve Lino startasice dobili su na poklon svi natjecatelji u finalu, a svi ostali ljubitelji popularnih tenisica uskoro će ih moći naći u prodaji.

Ovogodišnji pojednici Lino višebojca postali su Filipe do Santos iz Dugog Sela i Anja Okreša iz Sv.Jurja na Bregu te Igor Šutalo iz Čapljine i Lana Memišević iz Travnika.

Jedinstvenom spoju sporta i zabave na jubilarnoj završnici pridružili su se Ivana Vrdoljak Vanna koja je i sama nekada igrala rukomet u rodnoj Koprivnici te pobjednik druge sezone showa RTL Zvjezdice Dino Miklaužić.