Neviđena euforija danima je vladala u 2. OŠ u Širokom Brijegu uoči njihovog prvog Lino višebojca. Na satovima likovnog oslikavali su se transparenti, crtao medvjedić Lino u raznim sportskim aktivnostima, pripremali pozdravni panoi.

Učenici skloniji pisanju osmišljavali su stihove koji su započinjali prvim slovima iz imena omiljenog medvjedića, a mali plesači i glazbenici s puno ozbiljnosti uvježbavali su svoje nastupe. Dječje uzbuđenje zahvatilo je nastavnike koji su se učas vratili u dane djetinjstva, te roditelje koji nikako nisu mogli prežaliti što za njih nema mjesta u maloj školskoj sportskoj dvorani.

Mame su se nekako utješile pripremajući palačinke i muffine za 550 učenika, a tate su davale razne sportske savjete višebojcima. A kad su dvoranom odjeknuli zvuci poznate navijačke pjesme „Srce vatreno“ atmosfera se podigla do usijanja zatekavši čak i iskusne sportske majstore igrače NK Široki Brijeg, Wagnera Santosa Lagu i Dina Kresingera te i Josipa Bilinovca iz HKK Široki Primorka.

Frenetično navijanje ohrabrilo je izazivače sportskih gostiju. Anita Kraljević pucala je iskusnim nogometašima penale kao prava profesionalka, a Antonio Suton je u skladu s porukom na svojim leđima u kojoj je pisalo "Pamet nas je lovila, mi smo bili brži" na brzinu u slobodnim bacanjima pobijedio svog košarkaškog uzora.

Višebojce je u jednom momentu omeo plesni vlakić u kojemu se našlo gotovo pola gledališta, ali nitko se nije žalio. Svi su neizmjerno uživali, a najsretniji su naravno bili pobjednici. Ana-Marija Hrkač do pobjede je došla u nogometnom razigravanju s Lorenom Soldo, a Mati Zvonimiru Lasiću pomogla je njegova velika ljubav prema nogometu.

Navijači u Širokom Brijegu zaslužili su najviše ocjene, a posebna priznanja otišla su Danijeli Pavković koja je sjedeći u kolicima cijelo vrijeme vatreno navijala za svoje favorite, te 6d razredu za zanimljivi dvostrani transparent.

Lino višebojac u Širokom brijegu zaokružio je prelijepu Lino priču u BiH što najbolje potvrđuje najava Milana Šarlije, direktora Podravke u BiH da će višebojac u ovoj državi imati svoj nastavak.