Mali sportaši i kreativci iz Zenice s puno veselja su dočekali omiljenog medvjedića Lina i poznate zeničke nogometaše – Marina Popovića iz NK Čelik koji blista u igrama za mladu reprezentaciju BiH, bivšeg reprezentativca Nermina Šabića te kapetanicu KŽK Čelik Aidu Kalušić.


Mala sportska dvorana odzvanjala je pokličima "Lino, Lino" pjevale su se omiljene navijačke pjesme, plesao vlakić. S uzbuđenjem su popraćeni ogledi Nine Hadžišehić i Maria Jurišića sa sportskim zvijezdama, proglašenje najboljeg litetarnog rada kojeg je napisao Nikola Nakić, te uručenje nagrada za najbolji transparent i najljepšu navijačku skupinu. A najzanimljivije je bilo na kraju jer su pobjednika odlučivala čak dva dodatna razigravanja - Lana Ganić bila je bolja od Dajane Brnada, a Teo Cvitanović od Lorisa Tarića.


I na Lino višebojcu u Zenici djeca su iskazala posebne emocije prema medvjediću Linu što je izazivalo radost i ponos kod Branislava Lovrića, direktora prodaje Podravke u BiH koji je najavio da će ovaj projekt postati dio redovnih aktivnosti kompanije u susjednoj državi.