- Lino, uvijek me zanimalo koliko uspijevamo pomoći djeci i roditeljima.

- Kako to misliš, Zizi?

- Djecu učimo lijepom ponašanju, kako pozdraviti učiteljicu u školi ili tetu u trgovini, pokazujemo kako treba biti nježan i pažljiv prema životinjama...

- A pričamo i o planetu Zemlji, ne zaboravi - podsjetio sam je.

- Tako je. Ali koliko naša poruka o važnosti brige za planet dopire do svih?

- Zizi, mislim da se previše brineš. Ništa ne ide preko noći, bitno je strpljenje i upornost. Srce mi je golemo od sreće kad pomislim da tijekom cijele godine s djecom provodimo eko aktivnosti. Odvajamo papire u posebne kutije, učimo kako štedjeti vodu i električnu energiju, bacamo kore i ostatak voća u komposter, prikupljamo čepove u spremnike... Ako samo malom broju djece pomognemo razviti osjećaj i svijest prema prirodi, već smo pokrenuli dobre promjene… Ali otkud to preispitivanje - upitao sam.

- Ponekad brinem da ne činimo puno - priznala je.

- Jao, da te Bigi sad čuje...

- Zašto?

- Bigija možda često moramo vratiti u stvarni svijet, ali u svom virtualnom svijetu prikuplja mnoštvo korisnih informacija.

- Kao na primjer?

- Mi znamo svoju misiju, ali on nam daje dodatne razloge da u tome ustrajemo. Na primjer, jesi li znala da se plastične vrećice u prosjeku koriste tek 12 minuta? Tu informaciju je pročitao Bigi i odmah podijelio s nama. Ili evo! Ovaj mjesec obilježavamo Dan planeta Zemlje. Misliš da mi se već nije javio za novi uradi sam projekt ili priču za Lino kalendar?

- Šašavi Bigi, kad se nečemu preda…

- Ti mi pričaš, Zizi! I ti si super primjer. Točno znam kad završiš neki crtež da nećeš uzeti novi papir nego ćeš ga okrenuti i započeti novi crtež na drugoj strani papira. Pruga? Pa Prugi je omiljena riječ „recikliranje“!

- Stvarno da, u pravu si Lino – smijala se Zizi – uz ovakvu ekipu, nema šanse da briga o okolišu padne u drugi plan.

- Jesi li bolje sad?

- Jesam i sad sam gladna. Znaš što bi mi sad još moglo dodatno popraviti raspoloženje? Bezglutenski doručak.

- Slobodno prođi po mojim policama. Možeš birati između Lina s 3 žitarice, bezglutenskog Čokolina,  Honey rings bez glutena… Zizi? Vidim da si se već poslužila. Dobar tek!