Lino, znaš što me oduvijek zanimalo kod velikih misija kao što je čuvanje planeta? Kako pridobiti ljude da nam se pridruže u što većem broju.

- Haha Lada, ne možeš samo tako 'pridobiti' nekoga za tako nešto veliko. Potrebno je malo odricanja i promjena navika - a znaš koliko je navike teško promijeniti.

- To je istina, ja svako jutro otkad znam za sebe jedem Čokolino – zamislila se Lada - iako, ne znam koliko je to navika ako ga jedem u različitim varijantama...

- Skrenula si s teme! Reci mi otkud sad pitanje čuvanja planeta?

- Pa znaš da je ožujak prepun dana kad obilježavamo nešto vezano uz planet. Imamo Svjetski dan recikliranja, Dan vode, onda Sat za planet Zemlju... Mislim da bi se treći mjesec trebao zvati 'ožujeko' - ponosno je smislila Lada.

- U dobro si me sjetila, stvarno smo u eko mjesecu. Možda da smislimo neku radionicu? Aaaa za ožujeko... Smišljaj dalje!

- Radionicu? Kakvu radionicu?

- Pa u kontekstu tvog pitanja, kako pridobiti više ljudi da nam se pridruži... Održimo zelenu radionicu!

- I što ćemo na toj radionici? Zvuči baš dosadno.

- Joj Lada, uvijek unaprijed zaključuješ. I toliko o velikoj misiji čuvanja planeta!

- Ma bez brige Lino – nasmijala se Lada – zezam te. Već se šalju pozivnice našem društvu. Imam osjećaj da ćeš nam vrlo brzo objasniti o kakvoj radionici razmišljaš.

- Wow, ovo je bilo brzo – zacrvenio sam se – kako si im već javila?   

- Osvrni se malo oko sebe – Lada je pokazala na park u kojem su sjedili – misliš da ova priroda i svi njeni stanovnici ne brinu što će biti s našim planetom? Budi siguran, ovaj park će uskoro biti prepun ljubitelja eko-misija.

- Stvarno, mislim da već vidim nekog…

- Dadoooo, Pruga, Zizii – Lada je viknula s klupice i počela im mahati da dođu – tu smo!

- Bok ekipa, hvala što ste došli tako brzo – gledao sam oko sebe sve veći broj okupljenih - Lada i ja imamo ideju za ovaj mjesec. Održimo radionicu kako čuvati planet!

- Super ideja, baš sam mislio kako su nam super one kućice za ptice da mogu lakše prezimiti… Možemo polaznike naučiti kako se izrađuju – predložio je Jari.

- Ili možemo pokazati kako reciklirati ambalažu od svih Lino proizvoda – ubacila se Biba.

- Ili kako prenamijeniti kutiju od Pillowsa ili Honey RingsaHone nakon što smo s njima gotovi … Ja ću pokazivati kako izraditi super kutije za spremanje sitnica – sanjivo je rekao Zagi.

- A ja ću pokazati kako ih super ukrasiti da potraju još dugo, dugo – nastavila je Zizi.

- A ja – Bigi se nakratko zamislio – ja ću brinuti da svaki mjesec u Lino kalendaru i dalje bude neki super eko projekt ili mini školica o recikliranju. Lino smišlja, ja pišem!

- Društvo, pravi ste primjer. Hvala što brinete o našem okolišu – zagrlio sam ih sve koliko su mi široke šape pa nadodao Ladi – sviđa mi se ovaj ožujak.