- Nisam nikad mislio da ću se veseliti ljetu kao što mu se veselim ove godine - pomislio sam jutros kad je jutarnje sunce obasjalo moje prozore, a kalendar pokazao da nas samo nekoliko dana dijeli i od službenog početka ljeta.

No, moram priznati da me svejedno uspjelo uhvatiti nespremnog, vidi se da mi je ovaj boravak na kauču kod kuće utjecao na formu, jer polagano poprima zaokružene oblike.

- Dosta je bilo ležanja, ljeto je i vrijeme za akciju, a prije nego istrčim na plažu, vratit ću svoju savršenu formu da moje ljetno krzno zablista - rekao sam odlučno i na glas ispred ogledala, kao general kad se obraća svojim podanicima prije bitke.

Kažu da, osim što je u zdravom tijelu zdrav duh, vježbanje uz društvo daje još bolje rezultate pa sam pozvao Dadu da mi se pridruži u fitness izazovu.

- Ovo ti je bila odlična ideja, nisi jedini kojem će goditi malo tjelovježbe - rekao je Dado prije nego je u ruke uzeo prvi uteg ove sezone.

- Dok ti vježbaš ruke, ja ću se lagano zagrijati uz vijaču, da vidim sjećam li se još uvijek kako se njome služi - odgovorim Dadi.

No, tek što sam krenuo preskakati, ili bolje rečeno - petljati se u uže, Dado me spasio svojom objavom da mu je dosta za prvi dan i da bi radije ostatak dana proveo kupajući se u moru. S obzirom da sam se taman po peti put zapetljao, odlučio sam i ja da smo gotovi za danas.

- Sad kad smo odradili prvi trening sezone, hoćemo li se malo rashladiti u moru - pita Dado.

-  Ne brini, doći ćemo i do toga, ali prvo bismo mogli pojesti hladni desert s Čokolinom Fit, Lino Ladom nougat i svježim jagodama iz vrta koji sam nam pripremio, to će nas taman ohladiti i dati dovoljno energije za plivanje u moru - odgovorio sam mu, već mislima uronjen u čašu s desertom koji sam stavio hladiti prije treninga.

- Kako ćemo sad jesti desert kad smo taman odradili trening - zbunjen je Dado mojim prijedlogom.

- Kažu da je odmor jedan od ključnih dijelova treninga, kao i prehrana, ali i znati se nagraditi, tako da ćemo se mi sad nagraditi slatkim desertom koji je idealan za sportaše poput nas - nasmijem se i ponudim Dadu desertom iz frižidera.

- Lino, ovo je spektakularno, preporučit ću te svima za osobnog nutricionista - uzviknuo je Dado još uvijek sa žlicom u ustima.

- Može, samo nemoj, molim te, za osobnog trenera. :)