Hladno vrijeme natjeralo je Ladu i mene da se ranije vratimo sa sanjkanja, a kako bi se zagrijali i osušili krzno nakon dana na snijegu, odlučio sam upaliti kamin.

- Osim što će nam biti toplo, prije će nam se osušiti rukavice. A i krzno - rekao sam Ladi dok se ona već spremala za iduću aktivnost u danu.

- Lino, znaš što sam mislila da bi baš bilo dobro? Da zajedno napravimo naše Zlatne mljac tortice - dobaci mi Lada već polako vadeći potrebne sastojke i pribor.

- Dobro, trebamo smrviti Lino kekse, dodati im kakao, Čokolino, mlijeko, Lino Ladu Gold te kremasti sir. Po vrhu ćemo posipati nasjeckanim lješnjacima i listićima čokolade.  Stavimo u čaše i na hlađenje dok igramo neke društvene igre - veselo mi obznani Lada.

I tek što je posegnula za vrećom s lješnjacima kako bi ih nasjeckala, ugledala je da je ona - prazna! - Lino, kako se to dogodilo? Pa pripremila sam ih za naše Zlatne mljac tortice. Baš sam im se veselila - tužno mi je prokomentirala.

- Ne brini, imamo još jednu vreću na tavanu. Kao najbolji pomagač u kuhinji, dobrovoljno se javljam da odem po njih - tješio sam je.

- Bojim se da su se spretni kradljivci dohvatili i tavanskih zaliha. Samo ne znam, tko bi ukrao lješnjake. A baš sam se veselio Zlatnim mljac torticama - rekao sam joj vraćajući se praznih šapa. 

- Lino, mislim da im se i netko drugi veselio - odgovorila mi je kroz smijeh i pokazala kroz prozor na skupinu vjeverica koje su marljivo spremale lješnjake. - Ali ne brini, ne spremaju samo vjeverice svoje zimske zalihe. Možemo iskoristiti bademe i nitko neće primijetiti razliku. Kad si već najbolji pomagač u kuhinji, možeš li mi ih dohvatiti? U staklenci su, u ormariću. Njih nisu mogle dograbiti...

- Bojim se da je njih dograbio netko drugi - odgovorim joj kroz smijeh pružajući joj praznu staklenku. - Spremio sam i ja neke zalihe za zimu - kažem i kroz smijeh se pogladim po trbuhu. - Ostale su samo mrvice...

- Lino, pa ti si pravi pomagač u kuhinji! Uštedio si mi vrijeme za sjeckanje badema na mrvice. - odgovori mi Lada i oboje prasnemo u smijeh.