Možda i ti imaš prijatelje ili prijateljice koji žive u nekoj drugoj zemlji? Pričate li preko telefona ili preko Interneta? Možda si pišete i pisma? Bigi i ja upravo pričamo s Jarijem koji živi u Finskoj! Super je imati prijatelja koji živi tako daleko jer puno toga možemo naučiti jedni od drugih!

Kada ne razgovaramo s Jarijem, znamo se ponekad zabavljati kod mene i igrati raznih igara. Pogotovo nakon što se dobro zabavimo na snijegu, napravimo nekoliko snjegovića i umorimo od sanjkanja i grudanja. Onda se preselimo na toplo, popijemo toplu čokoladu, čaj ili možda na brzinu smažemo finu juhicu da se dobro ugrijemo. Ponekad napravimo šatore i pravimo se da smo na različitim kontinentima ili u različitim zemljama, pa se čujemo posebnim telefonom. Naučit ću te kako ga i ti možeš napraviti i isprobati ovu super zabavnu igru.

Za izradu ovog posebnog „telefona“ trebat će ti

-          Dvije plastične čaše

-          Olovka (za bušenje rupica)

-          2 do 3 metra konopca

 

1

Neka ti odrasla osoba probuši rupicu na dnu obje plastične čaše. Kroz te rupice ćeš provući konopac koji treba biti dugačak 2 do 3 metra. 

2

Čaše okreni dnom jednu prema drugoj, provuci konopac kroz rupe na obje čaše te u unutarnjem dijelu svake čaše zaveži kraj konopca u čvor.  

3

Jednu čašu daj prijatelju ili prijateljici. Drži čašu tik do usta i pričaj malo glasnije u nju! Neka tvoj prijatelj ili prijateljica drži drugu čašu na svom uhu. Da biste se međusobno čuli – konopac mora biti napet i ništa ga ne smije dodirivati.

 

Jednostavno, zar ne? A sad samo okupi prijatelje, smislite svoje priče i zabavite se u svom svijetu mašte.