Lado, mislim da ćemo ovih blagdana imati najfinije kolače - ponosno sam prokomentirao stavljajući zadnju “rundu” kolača u pećnicu.

Slažem se Lino, pogotovo zato što su svi napravljeni s Lino Ladom. Žao mi je samo što Biba i Dado ove godine neće slaviti s nama da ih i oni sve probaju - pomalo je tužno odgovorila Lada.

I meni je žao - odgovorio sam - ali mi je malo i drago što će ostati više kolača za nas - nasmijali smo se zajedno.

Znaš što bismo mogli, Lino… Nazvati ih odmah sada preko video poziva. Što kažeš?

Može - veselo sam uzviknuo - pričekaj samo da donesem internet router ovdje jer i dalje moramo paziti na kolače, a ne želim da nam razgovor prekida loša “veza”.

Nakon nekoliko trenutaka priprema, ugledali smo Dadu i Bibu na ekranu prijenosnog računala.

Bok prijatelji! - u isti glas uzviknuli smo Lada i ja.

Bok ekipa! - javili su se i Biba i Dado.

Čini se da ćemo ove godine, umjesto preko stola punog finih kolačića, razgovarati preko interneta - nasmijao se Dado.

To je istina, ali bez njega se uopće ne bismo vidjeli ove godine - nadodala je Biba.

Tako je, Biba - nadovezao sam se - internet je stvarno pravo čudo. Povezuje uređaje iz cijelog svijeta i omogućuje nam da svi ostanemo povezani. A znate li vi što je uopće internet?

Pa baš... i ne - pomalo začuđeno su se složili.

Objasnit ću vam ukratko - ponosno sam odgovorio - Internet je globalna podatkovna mreža koja povezuje računala korištenjem istoimenog protokola, a zovu je “mreža svih mrež… - I baš u trenutku kada sam to izgovarao, šapom sam srušio router na pod i razgovor se prekinuo.

Eh moj Lino, ova tvoja priča je stvarno “srušila” internet! - odbrusila mi je Lada - ali možda i bolje, jer te ja nisam ništa razumjela, a i kolači su nam gotovi - oboje smo prasnuli u smijeh