Mislili smo da je pred nama divan početak ljeta, ali izgleda da su nas vremenske neprilike još jednom prevarile i donijele nam teške oblake - pojadao sam se Dadi gledajući kišu s prozora.

- Baš, mislio sam da ćemo uživati na suncu, a ne gledati pljuskove i grmljavinu, još nam samo tornado fali...

- Znaš li, Dado, da možemo mi napraviti svoj tornado? Trebaju nam samo staklenka, voda, deterdžent za pranje suđa i boja za kolače.

- Ozbiljno? Hajdemo probati!

- Napunit ćemo staklenku s malo vode, dodati boje za kolače i malo deterdženta. Sad ćemo zatvoriti staklenku i zavrtjeti ju nekoliko ludih krugova. Ako smo sve dobro napravili, trebao bi se pojaviti tornado.

- Vidim ga, upravo se stvara!

- To ti se zove centripetalna sila, zbog koje se u vodi počinje stvarati vrtlog, a podsjeća na tornado. Možemo ga promatrati samo nekoliko sekundi, ali zamisli samo kako izgleda u stvarnosti. Joj, a znaš li da postoje ljudi koje zovu lovcima na tornado?

- Kako to misliš lovci? Pa ne možeš uloviti tornado - smije se Dado.

- Ma ne love ga golim rukama. Oni ti imaju posebna vozila opremljena senzorima, kamerama i brojnim meteorološkim alatima - objašnjavam mu.

- Hoćemo li i mi postati lovci na tornado? - poskoči Dado od uzbuđenja i u tom trenutku okrzne staklenku sa stola, ali je uspije uhvatiti u zraku brzinom munje.

- Evo, dobro da sam ulovio naš tornado. - iznenađeno će on

- Bravo Dado, pa ti si sad postao pravi lovac na tornado! I to golim rukama! - odgovorim mu i obojica prasnemo u smijeh.