Lada je ušla u kuhinju u potrazi za svojim omiljenim namazom te tamo pronašla Lina koji je veselo zviždeći pretraživao police.

 

Hej, Lino! Što radiš? – upitala ga je Lada.

 

Ooo, Lado, baš dobro da si došla! Želiš li mi se pridružiti? – Lino se razveselio vidjevši svoju prijateljicu. – Odlučio sam napraviti kolač za Majčin dan pa bi mi dobro došao dodatan par šapa.

 

Naravno! Kakav ćemo kolač napraviti mami? – Lada se pridružila Linu u potrazi za sastojcima te iz kuhinjskog ormarića izvadila Lino Lada duo namaz.

 

Bravo, našla si upravo ono što sam cijelo vrijeme tražio! Lino Lada duo je veoma važan sastojak našeg palačinkolača. – Lino je oduševljeno pljesnuo vidjevši što Lada drži u šapama.

 

Lada se na to lagano zbunila i namrštila. – Zapravo sam htjela pojesti malo Lino Lada duo namaza na žlicu… - objasnila je Linu.

Lino je u tom trenutku nestao u smočnici iz koje se vratio nakon par minuta sa zdjelom punom voća. – A što kažeš na ovo? Biraj želiš li bananu, jabuku, naranču ili jagode. A možeš i sve! Znaš da je važno svakog dana pojesti barem jednu voćku.

 

Lada je posegnula za bananom i ponosno odgovorila Linu: - Dobro, pojest ću voćku, no prije nego te zamolim da mi objasniš što je to palačinkolač, moram reći da sam prošlog mjeseca svakog dana ili šetala ili vozila bicikl.

 

Na to je Lino zaplesao od sreće i potom objasnio o kakvom je kolaču riječ.

 

Dakle, ispeći ćemo malo deblje palačinke koje ćemo potom naslagati jedne na druge, a na svaku ćemo namazati Lino Lada duo namaz. Tako ćemo dobiti fini kolač koji izgleda kao torta, a sastoji se od palačinki i zato sam ga nazvao – palačinkolač! 

 

Lino, pa to je sjajno! Mama će biti oduševljena! A možemo li možda unutra ubaciti i koju narezanu bananu? – Lada kao Lada, nije mogla zaustaviti svoju kreativnost.

 

Bravo, Lado! Odlična ideja! Tako ćemo uživati u ukusnom kolaču koji će istovremeno sadržavati voćku! – Lino se ozario na Ladin prijedlog.

 

Lino i Lada su si šapama dali petice, zasukali rukave i prionuli na posao kao pravi duo. Palačinkolač se neće napraviti sam!