LINO I PRIJATELJI U IŠČEKIVANJU BOŽIĆA

 

 

Hej, ekipa! – veselo je viknuo Lino ulazeći u prostoriju i noseći kutije pune ukrasa. – Jeste li odlučili kakav ćemo bor imati ove godine?

 

Linovi prijatelji počeli su užurbano govoriti u isti glas, na što se Lino slatko nasmijao i rekao: - Morat ćemo govoriti jedan po jedan, inače sve do nove godine nećemo saznati tko što želi!

 

Biba je podigla dva prsta i potom iznijela svoje mišljenje: - Smatram da ne bismo trebali posjeći pravi, živi bor. Ljepši je u prirodi!

 

Jaro je na to kimnuo i podržao Bibu: - Slažem se! A osim toga, dosadilo mi je mesti sve one silne iglice koje padaju s bora kada se počne sušiti…

 

A koliko se tek moramo mučiti da unesemo bor u kuću! – uskliknula je Zizi.

 

Lino je zamišljen slušao svoje prijatelje i, kada su završili, sve što je čuo prokomentirao s dugačkim: - Hmmmmm…

 

Što misliš, Lino? – Biba je nestrpljivo cupkala nogom i zurila u Lina čekajući njegovo mišljenje.

 

Mislim da imam najbolje i najpametnije prijatelje, eto što mislim! – ponosno je izjavio Lino te nakon kratke stanke u kojoj su se svi izgrlili nastavio: - Imam ideju kako možemo imati super bor bez da siječemo stabla! Sigurno će vam se svidjeti!

 

Daj, brzo reci! Što si smislio? – Jaro je raširio oči od uzbuđenja, a svi ostali počeli su poskakivati jer nisu mogli dočekati da Lino kaže svoju ideju.

 

U šupi imam dosta drvenih prutića, daščica i štapova. Poslagat ćemo ih tako da čine grane i o njih objesiti ukrase koje smo izradili. Pronašao sam i predivne lampice tako da bor bude vidljiv i u mraku. Što kažete? – Lino je prijateljima iznio svoju ideju.

 

Ideja se svima svidjela pa je oduševljenje ispunilo prostoriju: - Svaka čast, Lino! Odlična ideja! Jedva ga čekamo izrađivati! Imat ćemo najcool bor u cijelom susjedstvu!

 

Tako je! Naš će bor biti najcool bor baš kao što su LINO žitarice dobile nagradu za najcool žitarice! Prije nego se bacimo na izradu, častim vas LINO Crunch i LINO Crunch duo žitaricama.

 

Njam, te su mi omiljene! – odvratila je Biba, a Jaro je podigao prst u zrak i važno izjavio: - I ja ih volim, no odlučio sam da osim LINO žitarica svakog dana pojedem i barem jednu voćku!

 

Lino je sav razdragan uzviknuo: - Osim što moji prijatelji brinu o prirodi i jedni o drugima, očito brinu i o svom zdravlju!

 

Opet je uslijedilo međusobno grljenje, nakon kojeg su Lino i prijatelji krenuli u kuhinju pojesti žitarice i voće.