Lino je bio u šetnji susjedstvom kada je vidio da prema njemu trči Jaro. – Hej, otkud ti? Kamo žuriš? – upitao je prijatelja.

 

Kada je zadihani Jaro smirio disanje, odgovorio je Linu: - Htio sam te pitati želiš li možda danas sa mnom do šume.

 

Znaš da sam uvijek zainteresiran za šetnju šumom! – spremno je odgovorio Lino, no Jaro je odmahnuo glavom.

 

Ne, ne, ne zovem te u šetnju… Premda ćemo svakako do tamo morati prošetati. Zovem te da mi pomogneš nositi sijeno i sjemenke.

 

Sijeno i sjemenke? – začudio se Lino. – Misliš li graditi gnijezda ptičicama?


Jaro se nasmijao i odgovorio: - Nisam planirao, no sada si mi dao dodatnu ideju! Želim životinjama osigurati hranu. Zima je i teško dolaze do nje, pogotovo zbog snijega i zamrznutog tla.

 

Pa da, u pravu si! Baš lijepo od tebe da si se toga sjetio! Rado ću ići s tobom! Što se mene tiče, možemo odmah krenuti. – Lino je spremno pristao pomoći.

 

Super, hvala ti! Prvo moramo do moje kućice pokupiti hranu, a možemo pitati i Ladu želi li možda ići s nama. Znaš da ona jako voli životinje. – Jaro je namjestio kapu na glavi i potom na ruke navukao rukavice.

 

Može, a nakon što obavimo punjenje hranilica, idemo k meni na zdjelicu LINO Honey Rings žitarica bez glutena ili LINO Choco caramel flakes žitarica bez glutena.

 

Dogovoreno! Misliš li da će životinje mom sijenu dati nagradu za najcool sijeno kao što su LINO žitarice dobile nagradu za najcool žitarice? – pitao je Jaro.

 

Siguran sam da hoće! – odgovorio mu je Lino, a potom ga upitao: - A kako ide s onom tvojom odlukom da svakog dana pojedeš barem jednu voćku?

 

Nisam propustio ni jedan dan! Danas sam pojeo naranču. Osjećam se puno bolje otkad jedem više voća – odvratio je Jaro.

 

Znaš što, pridružit ću ti se u toj odluci! Nova godina je stigla, vrijeme je da se usvoje i neke nove zdrave navike. – zaključio je Lino.