- Pa Lino gdje si ti! Napokon su ljetni praznici, jesi li smislio što ćemo raditi - upitao je Pruga uzbuđeno.

- Razmišljao sam, kako bi bilo da isplaniramo ljetni Lino sajam – ali na plaži?

- Opa, to zvuči zabavno! A što je tema sajma - Biba je načula razgovor i pridružila se.

- Možemo imati kabine za igru, interaktivne zaslone o recikliranju, pa čak i učiti djecu o okolišu - odgovorio sam spremno.

- Ali što je s hranom, Lino - odnekud se javio Bigi - nema sajma bez ukusnih poslastica!

- Sredio sam i to - ponosno sam uzvratio - pripremit ćemo razna zdrava i ukusna jela. Najbitnije je da pokažemo koliko su obroci kroz dan važni, a pogotovo kad su velike vrućine.

- A kako će naš sajam biti ekološki - upitala je Zizi.

- I o tome sam razmišljao. Sva će hrana biti od prirodnih i hranjivih sastojaka, a ambalaža će se moći reciklirati.

Savršeno! Djecu možemo učiti o zdravoj prehrani i recikliranju u isto vrijeme - priključila se i Lada.

- Jesmo li spremni? Svi na svoje pozicije – pozvao sam društvo na dan sajma – i ponosno pokažite svoje kreacije!

- Probajte Čokolino na drugačiji način! Svaki ima neki neočekivani, a super zdravi dodatak za inspiraciju - rekao je Bigi grupi djece – tu smo dodali šaku oraha i lješnjaka da možete plivati cijeeeli dan... U ovaj Čokolino smo ubacili par svježeg voća... Samo navalite, dobar tek!

- Ovaj Čokolino Plus White pun je energije. Savršen za dan pun zabave - rekla je Biba jednoj mami.

- A kad ste gotovi s plivanjem, ronjenjem i vrijeme je za malo odmoriti, ne propustite kušati Čokolino Fit, idealan nakon svakog treninga - ubacila se Zizi.

- Tu ćemo danas naučiti raditi super uradi sam projekte. Ove posude možemo ukrasiti i u njih posaditi vlastite sadnice. A tu su i Čokolino stare kutije od kojih možemo napraviti svakakve lude kreacije – pojasnila je Lada djeci.

- Ove kante trebamo obojati da izgledaju veselo! Jeste li znali da različite boje predstavljaju različiti otpad – Bigi je započeo s educiranjem na drugoj strani sajma.

- Lino, super si ovo smislio. Jako je zabavno gledati kako djeca uživaju na morskom zraku i pritom stvaraju nešto svoje – Dado se osvrnuo oko sebe i pogledao u gomilu roditelja i djece – Bigi nijednom nije pomislio na svoj kompjuter!

- Bilo je jako zabavno gledati kako djeca uživaju i uče o okolišu – komentirao sam na kraju dana.

- Drago mi je što smo omogućili recikliranje ambalaže za hranu. Važno je brinuti o našem planetu – složio se Pruga.

- A također smo uspjeli promovirati zdravu prehranu i recikliranje – uskliknula je Lada – Lino prehrambeni proizvodi nisu samo ukusni, već su i zdravi, daju energiju i doprinose zelenijem svijetu.

- Danas smo napravili važnu stvar. Nastavimo širiti svijest i činiti svijet boljim mjestom – rekao je mudri Dado dok smo sretni sjedili na plaži i gledali u zalazak sunca.