Baš volim veljaču - sretno je izjavila Zizi slažući natrag knjige na policu u učionici - klinci već sad imaju veeeelike planove za ostatak godine.

Kako to misliš - upitao sam pomažući s papirićima razbacanim po stolovima.

Pa evo, već sutra ćemo pričati o nadolazećem Valentinovu i desertima koje možemo raditi od Lino Lade. A danas smo se zabavljali izrađujući maske za maškare - ponosno je pokazala na policu punu maski koje su djeca izradila.

Wow Zizi, maske su genijalne! Kakva mašta, oduševljen sam - zapljeskao sam uzbuđeno.

Otprati me na ručak pa ću tebi i ostatku našeg društva isto pokazati kako se izrađuju - nacerila se Zizi ubacujući posljednji komadić izrezanog kolaža u kantu za papir. 

Imamo dogovor - kimnuo sam bez razmišljanja dok je Zizi zaključavala učionicu.

Društvo, danas imamo posebno druženje - najavio sam pola sata kasnije nakon što smo se svi okupili u mojoj kućici.

Zizi ima super ideju za maškare - izradit ćemo svoje maske!

Super! Ja ću biti superheroj...

Ne, JA ću biti superheroj - odzvanjale su međusobne upadice.

Ekipa! Svi možemo biti superheroji. Ajmo prvo pojesti pa će nam mašta bolje raditi - rekao sam i podijelio zdjelice za Lino Crunch.

Cjelovite žitarice pune su vitamina, minerala, ugljikohidrata i vlakana... Sve za zdravlje u ovoj sezoni prehlada, ali i za bolju maštu - namignuo sam i poželio im dobar tek.

Jesmo li spremni za malo zabave – upitala je Zizi nakon obroka.

Raspali, Zizi – Bigi je spremno potvrdio.

U zdjelicu trebamo pomiješati malo brašna s vodom tako da dobijemo srednje gustu smjesu. Ona će nam služiti kao ljepilo – započela je Zizi.

Zatim napušemo balon. Vježbajte pluća, ajmo Jari! Tako… Sad ćemo ga obložiti starim novinama u oblik koji ste zamislili i zalijepiti s prethodno dobivenim ljepilom. Pustit ćemo sad malo da se sve to posuši…

Nakon što se sve dobro posušilo, sad možemo probušiti balon. Sad dolazi vrijeme za pokazati svu svoju kreativnost! Svoju masku obojite i ukrasite dodatnim detaljima po želji. Imamo tu još puno Lino kartona koje možemo reciklirati pa svakako iskoristite sve što možete – pojasnila je Zizi.

Prekul – kazao je Pruga – osim što ćemo imati super maske, usput ćemo se riješiti i starih kutija.

Dobra fora – zaključila je Lada dok je Biba već naveliko kreirala svoju masku.

Danas onda imamo proslavu pod maskama – ponosno je najavio Lino i stavio svoju novu masku na lice.