Heeej, Pruga! Jesi li spreman za našu šetnju? – Lino je veselo pozdravio svog prijatelja još ni ušavši u njegovu sobu.

 

Nažalost nisam – tužno je odvratio Pruga uz popratni kašalj. – Ne osjećam se dobro i imam lagano povišenu temperaturu.

 

Ajoj, baš mi je žao! – odvratio je Lino pa zabrinuto upitao: - Kako ti mogu pomoći? Jesi li doručkovao?

Pruga je odmahnuo glavom uz odgovor da nema teka. U tom trenutku Lino se prepredeno nasmiješio i upitao ga može li se strpiti pola sata da ode kući po nešto što je zaboravio ponijeti.

 

Pruga je kimnuo glavom uz zijevanje i rekao: - Za to vrijeme ja ću malo odrijemati…

 

Lino je požurio kući gdje je u košaru spremio mnogo raznovrsnog voća i Prugine omiljene LINO Pillows milk i LINO Pillows nougat žitarice. Pronašao je i balone koji su ostali od proslave Zizinog rođendana, napuhao ih i zavezao vrpcama jer je želio razveseliti Prugu te unijeti šarenila u njegovu sobu.

 

Kada se vraćao do Prugine kuće, sreo je Zizi i Jarija koji su šetali i raspravljali o tome koje zdrave navike žele steći. Lino im je u žurbi mahnuo kako bi ih pozdravio i tako iz košare prosuo voće koje je nosio Prugi.

 

Hej, Lino, kamo žuriš? – upitala ga je Zizi pomažući mu sakupiti voće koje se otkorljalo na sve strane. – Poznati su mi ovi baloni! – dometnula je.

 

Nisu li to baloni s tvog rođendana? – primijetio je Jari. – Ima li netko danas rođendan, Lino? – zaprepašteno je upitao Jari u strahu da je zaboravio nečiji rođendan.

 

Baloni i voće su za Prugu… Jadan se razbolio i leži doma u krevetu pa mu nosim njegove omiljene LINO žitarice koje će mu otvoriti tek. – odgovorio je Lino pokušavajući ukrotiti balone koji su htjeli pobjeći za vjetrom.

 

Ajoj! Nadamo se da će brzo ozdraviti! – u isti su glas odgovorili Zizi i Jari i potom zamolili Lina da prenese njihove pozdrave Prugi. Nakon toga su odšetali dalje, a Lino se konačno vratio k Prugi.

 

Hej, Pruga! Evo me nazad! Vidi što sam ti donio! – kliknuo je Lino odmah s vrata.

 

Prugine umorne oči zasvjetlucale su kada je Lino iz košare izvadio LINO Pillows milk i LINO Pillows nougat žitarice.

 

Čim vidim svoje najdraže žitarice, odmah se osjećam bolje! A i baloni su super! Hvala ti! – rekao je Linu.

Lino se na to nasmijao i rekao: - Drago mi je to čuti, Pruga! No prvo moraš pojesti voćku jer ti vitamini sada trebaju više nego ikad!

 

Pruga je posegnuo za opranom jabukom koju mu je Lino ostavio na ormariću te izjavio: - Sada mi je u potpunosti jasno zašto nas svakodnevno ispituješ jesmo li bili u šetnji i jesmo li pojeli barem jednu voćku. Zdravlje je važno i treba ga čuvati uz zdrave navike!

 

Lino je kimnuo glavom i otišao u kuhinju pripremiti zdjelicu LINO žitarica, a Pruga je u tom trenutku čvrsto odlučio da će više paziti na svoje zdravlje.