Jesen je prevrtljiva - pomalo hladna i kišna, a pomalo sunčana. Danas nam vrijeme nije po volji pa smo odlučili većinu dana provesti u kući. A da bi nam dan bio zanimljiviji, odlučili smo imati dvoboj u pravljenju kiflica.

- Tri, četiri… sad! - uzviknula je Biba i hitro počela pripremati svoje kiflice. 

- Polako Biba, od prevelike žurbe zaboravit ćeš neki od sastojaka! - odgovorio sam.

- Dam se kladit’ da ću biti gotova prije tebe, Lino! - ponosno je rekla Biba, ne odvraćajući fokus sa svojih namirnica.

I zaista, Biba je bila u velikoj prednosti. Dok sam ja miješao svoje sastojke, Biba je već miješala gotovo tijesto koje je zatim bilo spremno da sat vremena odstoji u hladnjaku.

- Možda ćeš prije biti gotova sa svojim kiflicama, ali moje će zasigurno biti finije! Jer ja ih radim s dva sastojka više nego ti: s puno ljubavi i strpljenja! - zadirkivao sam Bibu, koja je uživala u činjenici da pobjeđuje u ovom kulinarskom dvoboju.

Nedugo nakon toga i ja sam stavio svoje tijesto na hlađenje. Nakon sat vremena moje tijesto je bilo spremno za daljnju obradu, ali Biba je bila u prednosti nekih desetak minuta pa je već uspjela narezati tijesto u trokutiće na koje je namazala Lino Ladu Gold.

- Eh, tako! Još samo nekoliko minuta nek’ se peku u pećnici pa će biti gotove - i to prije tvojih! - šapama je pljesnula nasmiješena Biba, kao da već slavi svoju kulinarsku pobjedu.

- Svaka čast, Biba. Iskreno sam iznenađen tvojom brzinom u kuhinji. A jesi li vješta kao što si brza, saznat ćemo za 20 minuta, kada tvoje kiflice budu gotove! - pohvalio sam Bibu.

- Saznat ćemo i prije! Zagrijala sam pećnicu na puno više stupnjeva pa će kiflice biti gotove dok si rek’o Lino Baby keksić! - uzvratila je Biba.

- Biba, stani malo - pa pećnicu ne smiješ zagrijavati više nego što je potrebno, u suprotnom tvoje kiflice će zagorjeti! Brzo, izvadi ih iz pećnice dok još nije kasno! - uzviknuo sam Bibi koja je skočila i brzo otišla otvoriti pećnicu.

Ali prekasno. Kiflice su već zagorjele, a dim je polako izlazio iz njih. Nije im bilo spasa.

- Lino! Pa moje kiflice su uništene! - razočarano je rekla Biba.

- Zato je važno pratiti upute i ne previše žuriti u kuhinji! Sad barem znaš za idući put. Hajde, pridruži mi se u pripremi mojih kiflica, Biba. Još malo pa su i one spremne za pećnicu - pokušavao sam utješiti Bibu.

- Ali ovaj put polako. Uz puuuno ljubavi i strpljenja! - nasmiješila se Biba pa smo se oboje bacili na završnu pripremu ostatka kiflica.