Sakupite nekoliko kutija od Lino žitarica (svejedno jesu li pillowsi ili crocsi, bitno da su veće kutije) i napravite ptičicama kućicu. Samo slijedite korake i kućica je gotova za čas. Ptičice će vam biti jako zahvalne :)

1

Uzmite 2 kutije, pa im odrežite gornji dio tako da prednja stranica dobije oblik kvadrata. Najbolje je da izmjerite širinu prednje stranice kutije pa isto toliko centimetara izmjerite u visinu i odrežete ostatak. Zajedno s prednjom skratite i bočne stranice razdvojene kutije.

2

Od stražnjih stranica kutija izrežite samo kvadrate koji će vam poslužiti da spojite dva izrezana dijela kojima su bočne stranice sačuvane. Spojit ćete ih tako da ljepilo namažete na vanjski dio bočnih stranica i na njih prilijepite kvadrate. Tako ćete dobiti kocku s otvorima na dvije strane. Dodatno je učvrstite tako da iznutra zalijepite nove kvadrate od kartona iste veličine.

3

Da bi kućica bila prava, od jedne kutije joj napravite krov tako da napravite šator  koji ćete nalijepiti na konstrukciju kućice. Poklopce od Lino lade iskoristite za zrnje ili mrvice kruha i vodu za ptičice.