Veljača je možda kratka, ali puna događanja, zanimljiva i slatka! Volim veljaču jer se održavaju i maškare, ali još je više volim jer vrijeme je za najbolje Fritulice maškarice!

- Siguran sam da će mi danas puno maškara pokucati na vrata, najbolje bi bilo da pripremim fritule za sve maskirane - pomislio sam i odmah se od jutra bacio na posao.

Pomiješao sam mješavinu za krafne, prašak za pecivo, jogurt, limun šećer, vanilin šećer, jabuku i mljeveni cimet u posudu i spreman sam za drugi korak. Ulje za prženje je ovdje, samo trebam tijesto pretvoriti u kuglice i sve je tu, ali izgleda da sam nekako zaboravio Lino Ladu!

- Moram ponovno do dućana, ali kako bih se uklopio u gomilu, maskirat ću se i ja - pomislio sam i odmah se sjetio maske koju mi je neki dan poklonila Lada.

Baš kad sam je stavio na lice i spremao se napustiti kuću, netko mi odjednom pozvoni na vrata.

- Čini mi se da su maškare malo uranile, a još uvijek nemam Fritulice maškarice spremne za kušanje, što ću sada - prošlo mi je kroz glavu dok sam se približavao vratima.

- Danas je fašnik, veseli je dan, dajte nam nešto, istjerajte nas van - krene pjesma uz smijeh odmah kako sam otvorio vrata, a na pragu stoji samo jedna maskirana osoba.

- Lino, jesi li to ti - odjednom vikne maškara usred pjesme i vidno me zbuni.

- Biba, pa što ti radiš ovdje maskirana, nisam te uopće prepoznao - iznenađeno je upitam i nasmijem se.

- Bila sam u blizini i namirisala da spremaš svoje poznate fritule pa sam odlučila navratiti u posjetu. Ne dolazim ni praznih ruku, evo donijela sam ti staklenku Lino Lade nougat - smije se Biba i pruži mi staklenku u ruke.

- Dobra ti je ova maska, već sam pomislila da sam pogriješila kuću - reče Biba dok skida svoju masku.

- Hvala, Biba, zapravo si došla kao naručena, upravo sam krenuo u trgovinu po zaboravljenu staklenku Lino Lade. Uđi i pomogni mi dovršiti fritule, maškare samo što nisu pokucale na vrata, a mi smo još uvijek praznih ruku.

- Ali Lino, jedna maškara je već tu - kaže mi Biba, smaže prvu gotovu fritulu i pokaže prstom na sebe.

- Ali Biba, ti nisi maškara, ti si moj maskirani heroj - odgovorim joj s osmijehom te začujem zvono i nove maškare na vratima.

- Ovaj put nisu uranile - dobacim Bibi koja je već krenula dočekati ih s friškim Fritulicama maškaricama.