Ču-Ču, ide vlak! - ponosno sam uzviknuo prilazeći Dadi svojom parnom lokomotivom.

- Lino! Pa što to radiš, voziš vlak?! - začuđeno je uskliknuo Dado.

- Ne, vozim lokomotivu pogonjenu parnim strojem - pravio sam se važan - sličan onom koji je pogonio nekada najmoćniji brod na svijetu - Titanic!

- Možda bi mu bilo bolje da je vozio na struju… sebi u bradu prokomentirao je Dado - Ali odakle tebi lokomotiva, Lino? Pa smiješ li ti to uopće voziti?

- Naravno da smijem, Dado, pa poklonio mi ju je osobno njen izumitelj George Stephenson i to na nagovor Jamesa Watta, izumitelja parnog stroja.

- Nije li po njemu nazvana i mjerna jedinica za snagu, Vat? - upitao je Dado.

- Tako je, ali ne samo to, svojim izumom parnog stroja započeo je cijelu industrijsku revoluciju, baš kao što sam i ja svojim Čokolinom započeo cijelu doručkastu revoluciju! - zadovoljno sam se nasmijao.

- Znam Lino, ali svejedno mislim da je to malo prevelik i prejak stroj da bi ga ti vozio… - zabrinuto je izjavio Dado.

- Ne brini, ponestaje mi vode u kotlu, inače bih te provozao da vidiš koliko je zabavna i sigurna moja nova lokomotiva.

- Zar vozi na vodu? To mi zvuči stvarno ludo - prokomentirao je Dado.

- Vozi na vodu koju zagrijava vatra. Jedino na što moraš paziti je da ne ostaneš bez vode jer tada cijeli motor može eksplo…. BJEŽI DADO!!! Cijela lokomotiva će eksplodirati!!! Glasno sam uzviknuo i u tom trenu se našao na podu svoje sobe.

- LINO! Što je bilo? - u sobu je utrčao Dado i zabrinuto me upitao.

- Ma ništa… - tužno sam odgovorio trljajući oči - sanjao sam da vozim parnu lokomotivu koju pokreće snaga vodene pare…

- Izgleda da je tvoja parna lokomotiva isparila - nasmijao se Dado. Pusti snove Lino, jedino što mene ujutro pokreće su mlijeko i moj omiljeni Zobelino sa šljivom! Ako hoćeš mogu i tebi pripremiti jednu zdjelicu - upitao me.

- Može - odgovorio sam - onda ću ti pokazati kako tek Zobelino sa šljivom može “ispariti” - prasnuli smo u smijeh obojica.