Upute koje slijede nek vam posluže kao inspiracija i poticaj da sami kreirate vlastitu jestivu skulpturu. Poslikajte svoje jestive skulpture i fotografije objavite na Lino Facebook stranici da i drugi vide što ste osmislili i napravili.

Što vam je potrebno:

  • Razno voće - u našem primjeru: naranča, banana, breskva ili nektarina
  • Lino Crunch
  • nož za rezanje voća
  • malo mašte

1

Ogulite naranču pa je razdijelite na dvije polovice. Jedna će polovica poslužiti kao trbh naše skulpture, a drugu polovicu razvojite na kriške. Bananu ogulite i uzdužno je prepolovite.

2

Posložite polovicu naranče na sredinu tanjura. Polovicu banane stavite na donji rub tanjura pa preko nje položite dvije kriške naranče. Breskvu (ili nektarinu) prepolovite nožem, odvojite košticu pa jednu polovicu stavite na tanjur iznad polovice naranče – to će biti glava naše skulpture. Drugu polovicu breskve narežite na šest tanjih kriški. Po sredini polovice breskve položite krišku naranče kao kljun.

3

Kriške breskve posložite lepezasto - po tri sa svake strane naranče. To će biti krila naše skulpture. Odrežite dvije ploške banane i složite ih kao oči na polovicu breskve (glave). Možete staviti žličicu Lino lade kao „ljepilo“ pa će vaša skulptura biti još ukusnija. Na svaku plošku banane stavite kuglicu Lino Cruncha.

4

Vaša je jestiva skulptura gotova. Ovaj prikazani primjer neka vam posluži kao insipracija. Uz malo mašte od raznog svježeg voća i Lino poslastica možete napraviti što god zamislite.