Ako i ti voliš glazbu koliko svi moji prijatelji i ja, voliš pjevati i plesati, a još uvijek ne sviraš neki glazbeni instrument, sigurno će ti se svidjeti što smo Zizi i ja osmislili. Uz malo truda i volje možeš napraviti super instrument: ZVEČKE i pridružiti nam se u veselju stvaranja glazbe i zabavi. Jednostavne su za napraviti, a i zvuk koji će proizvoditi ovisi o tome kako ćeš ih napraviti. Za davati ritam zvečkama neće ti trebati sati i sati vježbanja. Samo pažljivo poslušaj svoje omiljene pjesme, pokušaj uhvatiti ritam i pratiti ga pokretima zvečke.

Isprobaj i ti i pridruži nam se u glazbenoj zabavi :).

Za izradu samo tvojih zvečki, trebat će ti:

  • Plastična flašica i/ili plastična kutijica
  • Zrna riže, graha, sjemenki ili kamenčići raznih veličina
  • Samoljepljivi kolaž, izolir trake u boji, trakice i mašnice... zapravo bilo što čime možeš i želiš ukrasiti svoje zvečke

1

Uzmi malu plastičnu bocu od vode, isperi je i dobro posuši. Možeš uzeti i neku zgodnu plastičnu kutijicu s poklopcem. Zapravo, bilo što što je šuplje i što možeš zatvoriti. Različiti predmeti i materijali dat će drukčije zvukove.

2

U odabranu bocu ili kutijicu možeš ubaciti suho zrnje graha, rižu, sjemenke, kamenčiće... Napuni otprilike trećinu boce ili kutije. Zatvori ih i isprobaj zvuk. Ako ti se zvuk ne sviđa, dodaj još odabranog zrnja, pa opet isprobaj. Možeš se igrati dok ne dobiješ zvuk koji će ti se svidjeti.

3

Da tvoja nova glazbala budu još posebnija, ne zaboravi na završne detalje: ukrašavanje! Kutijicu i bocu možeš ukrasiti lijepljenjem samoljepivog kolaža ili izolir-trake u različitim bojama, na obojanu zvečku zavezati trakicu ili mašnicu... što god zamisliš!