Pozvati male goste na dječji rođendan telefonom, sms-om ili e-mailom vrlo je jednostavno, brzo i praktično. No, najprije samostalno izraditi pozivnice, a potom ih poslati poštom ili osobno uručiti mnogo je maštovitije, zanimljivije i uzbudljivije.

Bez sumnje, u nastajanju pozivnica koje je izradio mali slavljenik uz veću ili manju pomoć roditelja svi će neizmjerno uživati.

Pronađite, stoga, vremena te zajedno s djetetom odaberite ideju koja vam se najviše sviđa ili pak prijedloge iskoristite samo kao poticaj za pozivnicu koja će izmamiti osmijeh na lice i slavljenika i onoga kome je namijenjena.

Ako pripremate tematski rođendanski party, ništa lakše jer je morate samo uskladiti s konceptom proslave koju pripremate.

  • za pidžama party na malo čvršći papir nalijepite kvadrat prugaste, karirane ili cvjetne tkanine od koje se tradicionalno izrađuje odjeća za spavanje ili isprintanu fotografiju slavljenika u njegovoj omiljenoj pidžami. (Ako ste vještiji, tkaninu možete izrezati i u obliku stilizirane pidžame ili spavaćice!)
  • za balon party  nabavite raznobojne balone pa ih napuhane zajedno s kartonskim pozivnicama privežite na drvene štapove te potom uručite malim uzvanicima.
  • kao prigodne pozivnice za gusarski party mogu poslužiti brodići od papira izrađeni zajedničkim snagama, na koje potom napišite tekst poziva. Pozivnice će biti gusarske i ako ih smotane stavite u staklene boce i začepite čepom od pluta, a potom kao da ih je voda donijela krišom ostavite na pragu uzvanika.
  • ako je tema morska, onda i pozivnice mogu biti morske. U tu svrhu slavljenik neka na malo čvršći papir naslika ribice. Pozivnicu potom prekrijte prozirnom plastičnom folijom plave boje u istoj veličini te je na krajevima fiksirajte ljepljivom trakom ili ljepilom.
  • i šarene lizaljke koje djeca obožavaju mogu se iskoristiti za izradu maštovitih pozivnica. Na one najveće privežite pozivnicu te ih potom osobno uručite, a one male jednostavno zalijepite na klasičnu pozivnicu, stavite u omotnicu i pošaljite poštom.
  • uzvanike će razveseliti i pozivnica u obliku velikih bombona. U tu svrhu tekst poziva napišite na mekane, lako savitljive papire u veselim bojama narezane na pravokutnike veličine lista male bilježnice. Na sredinu papira stavite neke okrugle slatkiše ili gumene loptice veličine onih za ping-pong koje potom zamotajte poput bombona i proslijedite uzvanicima.
  • vrlo su zgodne i pozivnice-bojalice. Za ove pozivnice najprije crnim flomasterom nacrtajte rođendansku tortu sa što više detalja, a potom crtež umnožite fotokopirnim aparatom na čvršći karton. Pozivnice potom pošaljite zajedno s malom kutijom drvenih bojica kako bi uzvanik mogao uživati ne samo u pozivu nego i u bojenju rođendanske torte.

Ako nemate dovoljno vremena, obične pozivnice možete učiniti posebnima i tako da u kuvertu dodate neku sitnicu, primjerice gumicu za kosu ili ukosnicu, broš, bedž, balon, školjkicu, privjesak ili nešto slično. K tome, pozivnicu možete utaknuti i u kutiju čokolade ili dodati vrećici bombona.

 

Valerija Rodek, dipl. pedagog