Dani možda jesu kratki, ali zato puno više vremena provodimo sa svojim prijateljima i obitelji. Igramo se na snijegu ili u toplini doma pripremamo kolačiće i ukrase za blagdanska slavlja.

Ove godine smo Zizi i ja odlučili pripremiti ukrase za proslavu nove godine. Zapravo, Zizi je sve osmislila, ja joj samo malo pomažem, ali najviše od svega uživam gledati kako je moja prijateljica spretna i talentirana. Napravit ćemo veliki natpis u šarenim bojama i puno ukrasa da nam proslava bude što zabavnija i veselija.

Razne ukrase možeš pripremiti i ti. Zizi mi je pokazala kako napraviti jednostavne ukrase za bor, poklone, stol i zapravo gdje god ih želiš postaviti, a ja sam odlučio tu tehniku pokazati i tebi. Uključiš li svoje prijatelje u izradu ovih ukrasa, sigurno ćete se odlično zabaviti pripremajući ih.

Što će ti trebati za izradu lepezastih ukrasa:

  • Kolaž papir u raznim bojama
  • Ljepilo
  • Selotejp ili klamerica
  • Škare za papir
  • Konac ili vrpca

1

Izreži dugački komad kolaža u željenom formatu, ovisno o tome koliko velike lepezice želiš (manji komad papira = manja lepezica). Zatim papir s kraće strane savijaj kao harmoniku –  prvo saviješ npr. centimetar ili dva, a onda nastaviš savijati po istom obrascu.

2

Kad saviješ cijeli papir, uhvatiš harmoniku za donji kraj selotejpom ili klamericom – i dobiješ lepezu. Takva lepeza je, ustvari, kad je malo rastegneš, četvrtina kruga. Napravi četiri lepezice i spoji ih u krug tako da ih međusobno spojiš lijepljenjem zadnjih stranica.

3

Za ukrašavanje poklona dovoljne su ti dvije lepezice, odnosno polovica kruga. Izreži iz kolaža početno slovo nečijeg imena i zalijepi ga na polukrug te ih zajedno zalijepi ili učvrsti na poklon. Polukrugovi ili krugovi s imenima mogu ti poslužiti i za označavanje gdje će netko sjediti za stolom.

4

Pune krugove možeš iskoristiti kao kuglice za bor. Napravi dva puna kruga (naravno, možeš i različitih boja da bude veselije) i spoji ih međusobno tako da okreneš prema van stranice u boji. Probuši rupicu i kroz nju provuci vrpcu kojom ćeš kuglicu zakačiti za bor (prozor, granu...).

Zizi i ja ti želimo super zabavu na najveselijoj proslavi Nove godine :).