Rado se prisjećam svojih izleta s Dadom. Jedan od njih, bio je posjet farmi. No, kakvi bi to izleti bili bez Lino snackova?

- Moram ih spremiti prije prvog dana proljeća, vrijeme je da posjetim svog prijatelja farmera, koji me već čeka s mlijekom njegovih kravica - pomislio sam gledajući prve znakove proljeća na livadi.

Kako bih mogao više ponijeti kući, odlučio sam povesti i Dadu, koji nema često prilike družiti se s domaćim životinjama. Bit će ovo idealna prilika da se upozna sa svima na farmi.

- Dado, znam da rado piješ mlijeko, hoćeš li sa mnom do farmera po zalihe koje je pripremio za nas - upitao sam ga, a i prije nego sam završio rečenicu, odgovor je bio potvrdan.

- Da, idem, jedva čekam upoznati sve farmerove životinje, nisam još nikad bio tako blizu krava i kokoši - usklikne Dado, sav sretan što će mu se ispuniti želja.

Kad smo stigli do farmera, mlijeko je već bilo spremno i čekalo nas, a kako bismo zahvalili farmeru, odlučio sam za njega i obitelj pripremiti Ludilo u čaši, desert za koji mi treba upravo farmerovo mlijeko.

- Pomoći ću ti i ja, Lino, samo reci što treba. Želio bih naučiti kako se sprema tvoje poznato Ludilo u čaši kako bih i ja mogao ponuditi njime svoje goste kad mi stignu - kazao je Dado.

- Dapače, pomoć u kuhinji je uvijek dobrodošla. Slušaj me pažljivo i naučit ćeš. Sve što trebamo jest prokuhati mlijeko i ostaviti ga da se malo ohladi prije nego mu dodamo Frutolino. Zatim, u to ćemo umiješati sirni namaz, a onda dobivenu kremu prelijati u čaše. Tu ti stupaš na zadatak - objašnjavam Dadi dok me pozorno prati.

- Nakon toga, sve što je preostalo jest zagrijati slatko vrhnje, dodati mu Lino Ladu milk i miješati sve dok ne dobijemo glatki umak, koji ćemo preliti preko kreme u čaši. Tu ponovo nastupaš ti - pokazujem na Dadu, svog pomoćnika u improviziranoj kuhinji na livadi farme.

Naše pripreme privukle su i pažnju životinja s farme, a među prvima koje su nas došle promatrati iz blizine bile su kravice, čije mlijeko koristimo u ovom ukusnom desertu. Za to vrijeme, Dado prati recept do te mjere da uopće ne primjećuje da imamo gledatelje, a kravu je opazio taman kad se spremao ulijati kremu u čaše.

- Jooj, toliko sam se uplašio da sam prolio dio kreme, oprosti Lino - kazao je Dado sav usplahiren i pun kreme, čime me bacio u smijeh.

- Hahaha Dado, ostvarila ti se želja, konačno si izbliza upoznao domaće životinje.

Na to se nasmije i Dado, kojeg u tom trenutku jedna od okupljenih krava poliže po ruci na kojoj je ostalo još Frutolino kreme.

- Dado, pa ti si napravio i desert za životinje!

- I to, koliko vidim, dobar desert - zaključi Dado i oba prasnemo u još jači smijeh.