Naravno Dado, sigurno ih već puno ima i na tlu - odgovorio sam Dadi dok sam u ruksak spremao užinu. Odlučio sam napraviti nešto što zovem Njam njam tortica, a sastoji se od Lino baby keksića, Lino Pillowsa, Lino Lade gold i ostalih, Dadi dragih namirnica.

- Ja sam spreman! - veselo je uzviknuo Dado, ponosno se držeći za naramenice svog ruksaka. 

- Onda krećemo! - uzvratio sam Dadi te smo praćeni cvrkutom ptica krenuli do voćnjaka. Vrijeme je bilo lijepo, ne prevruće i ne prehladno - baš prigodno za druženje i koristan rad u prirodi.

- Lino, bio si u pravu! Pogledaj koliko ih je već palo sa stabla! - Dado nije mogao suspregnuti svoje zadovoljstvo te je potrčao da “ubere” svoju prvu krušku.

Raspakirao sam ruksak, uzeo svoju košaru i pridružio se Dadi u skupljanju već palih krušaka.

- Aaaaa! Pomoć! Lino, pomozi! - i prije nego sam stigao do Dade, čuo sam ga kako zapomaže, trčeći u krug i mašući rukama oko glave.

- Napale su me ose! Pomozi mi, Lino!

- Opusti se, Dado. Pa ose ti ne mogu ništa, zar ne vidiš kako je debelo tvoje krzno? Ako prestaneš paničariti, ose će te ostaviti na miru!

Gle, stvarno! - zbunjeno je gledao Dado nakon što je prestao mlatiti rukama ne bi li otjerao neumorne ose, nakon čega su ga napustile i vratile se na svoju krušku.

- Vjerojatno si uzeo krušku koju su ose već predodredile za sebe. Pažljivo gledaj koje kruške smiješ skupljati s poda! - ohrabrivao sam Dadu koji je i dalje bio malo uplašen, ali spreman za nastavak berbe.

- Nisam znao da su i ose u berbi - smijao se Dado.

Nastavili smo sa skupljanjem i branjem krušaka. Kad smo se umorili, odlučili smo uzeti pauzu i pojesti užinu koju sam nam pripremio.

- Lino, gle! Pojest će nam užinu! - pokazivao je Dado na stol gdje su bili naši ruksaci. 

Imao sam što i vidjeti - ose su završile sa svojom “berbom” prije nas i odlučile se pogostiti našom užinom! Srećom, dobro sam zatvorio našu Njam njam torticu pa su samo znatiželjno zujale oko nje.

- Ne brini Dado, ovo ćemo lako riješiti. Imam i ja debelo krzno - odgovorio sam i hrabro pristupio osama.

Odrezao sam komad Njam njam tortice i dao osama da uživaju - naradile su se baš kao i mi! Zatim smo se Dado i ja pridružili osama, svako uz svoju krišku. Doduše, na sigurnoj udaljenosti od naših zujećih prijatelja...