Lino višebojci iz cijele Hrvatske, ali i njihovi navijači, osim želje za pobjedom, na završnicu osme sezone ponijeli su igračke namijenjene djeci s poplavljenih područja pa je tako ovogodišnje finale, uz onu sportsku, imalo i humanitarnu notu. Zajedno s dječjom hranom i mlijekom za više od 20.000 obroka te ostalih proizvoda koje su donirali djelatnici Podravke, dio igračaka odmah je otpremljen u prihvatilišta Istočne Slavonije, a ostatak će biti podijeljen djeci u sklopu Lino igraonica koje će Podravka, u sljedećim tjednima, organizirati za djecu s poplavljenih područja. U donaciji će se naći i plišani Lino medvjedići koje su darivali pobjednici osme sezone Lino višebojca Iva Radizlović iz Novigrada te Erik Greblo iz Buzeta.

Više od 1400 višebojaca iz Hrvatske i njihovih navijača iz Zagreba, Donjih Andrijevaca, Novalje, Ogulina, Višnjevca, Karlovca, Buzeta Ivanić Grada i Novske, ovom su gestom željeli vratiti osmijeh na lica svojih vršnjaka i pokazati im da u nesreći nisu sami. U tome su im se pridružili i gosti finala osme sezone Lino višebojca rukometni reprezentativci Luka Stepančić i Petra Oštarijaš, europski prvak u stolnom tenisu Andrej Gaćina, prvakinja Hrvatske u trčanju Andrea Ivančević, svjetski juniorski prvak u kuglanju Dinko Kasumović te pjevačica Vanna i članovi grupe Vatra.

Ovogodišnje finale, ujedno i jubilarni 200. višebojac, bilo je kruna uspješne osme sezone koja je po organizaciji domaćina, odličnoj navijačkoj atmosferi, po količini oslikanih transparenata i oglasnih ploča, maštovitosti u pripremi maski i navijačkih koreografija, po kvaliteti umjetničkih programa, a nadasve sportskim rezultatima nadmašila sve dosadašnje.

Tako je i samo finale, kojem su dodatni naboj dali nastupi odabranih izvođača iz škola- zbora iz Ogulina, plesnog para iz Zagreba, ritmičarke Tene Mlinarić iz Varaždina i školskog benda iz Buzeta, izraslo u prvorazredno emotivno događanje koje će zauvijek obogatiti brojna dječja srca.

Za organizaciju finala i izuzetnu gostoljubivost OŠ Novska dobila je brojne pohvale te priznanje za najbolji Linograd. Plakete su primili i OŠ V.C. Emina Donji Andrijevci kao najbolji domaćin, OŠ Rivarela Novigrad za najkreativnije uređenje škole, OŠ Višnjevac za najbolje transparente, oglasne ploče i maske, te OŠ Stjepana Radića Bibinje za najslađi Lino. Trofej fair play dodijeljen je Antoniju Zagorcu iz OŠ Ive Andrića Zagreb, a priznanja za rekordere sezone 2013/14 osvojili su- Iva Prka OŠ Novska ( 170 bodova) i Antonio Biondić OŠ AG Matoš Novalja ( 180 bodova).

Posebnu nagradu primila je Eva Sajko iz 1. OŠ Varaždin koja je napisala najbolji rad o maštovitom dječjem svijetu i koja će stoga cijeli svoj razred moći povesti na bajkoviti Renesansni festival u Koprivnicu. Darovita Eva samo je za bod pretekla Maria Trnčića iz Ivanić Grad te Mateu Koločaj iz Novske koji su također nagrađeni za svoje literarne uratke.

Svi oni zajedno već sanjaju novu, devetu sezonu Lino višebojca.