Miho Bošković,osvajač zlatnog odličja na Olimpijskim igrama u Londonu i svjetskog zlata iz Melbourna koji je 2007. i 2012. proglašen za najboljeg vaterpolista Europe vratio se u svoju osnovnu školu u Cavtatu.

Susret s bivšim  nastavnicima bio je dirljiv, a da Miha ne zaplače potrudio se drugi gost Lino višebojca, vedri Brazilac Emerson de Souza Gomez, igrač NK Konavljanin koji se posve udomaćio u ovom kraju. Zbog svoje pristupačnost i veselja koje širi postao je ljubimac i djece i odraslih. Emerson je stalno nešto izvodio s loptom, skakao u vreći, živo komunicirao s publikom, pa je Miha, iako ganut dolaskom u staru sportsku dvoranu u kojoj je počeo sanjati svoj sportski san, jednako veselo sudjelovao u svim dječjim aktivnostima. Čak je s ekipom petih i osmih razreda koja je izgubila u potezanju konopa za kaznu odradio deset sklekova uz gromko odbrojavanje cijele dvorane.


Nakon toga uzeo je stvar u svoje ruke i uz pomoć mladog triatlonca Jakše Diklića, koji je također pohađao cavtatsku osnovnu školu, ekipu petih i osnih razreda doveo do sigurnih pobjeda u svim ostalim grupnim igrama. Emersonu nije pomoglo ni to što je kao „selektor“ sedmaša i šestaša uz njega bio i popularni judo trener Matko Klarić, koji je dva osnovca iz škole domaćina doveo do pobjedničkih mjesta u hrvatskoj juniorskoj kategoriji.

Mihino iskustvo i karizma ipak su prevagnuli, pa je to pomoglo da i konačni pobjednici budu upravo iz osmog, odnosno petog razreda.
Kod dječaka to je sa 160 bodova imenjak velikog vaterpolista, Miho Miljanić koji trenira nogomet, a kod djevojčica petašica Tija Popović (150 bodova), koja se bavi stepom i pleše u mažoretkinjama.


Uz Mihu i Tiju treba spomenuti i Adrianu Brtan (8a) koja je napisala najbolji rad na temu "svijet po tvom", Marina Šarića iz četvrtog razreda koji je sam prekrasno oslikao navijačku majicu i primio nagradu za najmasku, te Rinu Bokšića i Ivu Zrno koji su se ogledali u košarci, odnosno nogometu s Mihom i Emersonom.