U OŠ Podturen, koja ove godine predstavlja Međimursku županiju u Lino višebojcu, izveli su zanimljiv program u kojemu su predstavili odličan školski zbor i chearleadersice, te gimnastičare i recitatore, a svoja viđenja dječjeg svijeta predstavile su dvije učenice, mlađa Mihaela i starija Lucija Andrašec kojoj je i pripala nagrada za najbolji dječji rad.

Natjecatelji su se svojski trudili osvojiti što više bodova u višeboju, a u tome su im pomagali i sportski gosti: jedan od ponajboljih međimurskih sportaša svih vremena i nekadašnja zvijezda NK Dinamo, Srećko Bogdan i vrsna golmanica RK Podravka - Vegeta, Ivana Kapitanović.
Srećko je stao uz ekipu petih i osmih razreda, a Ivana je podržavala šestaše i sedmaše. Na kraju ekipni rezultat bio je neriješen, no Ivana je zbog izgubljenih bodova u potezanju užeta zajedno sa svojom ekipom morala raditi sklekove.

Neriješeni rezultat na kraju je bio i u konkurenciji dječaka gdje su Luka Posavec iz petog i Martin Dodlek iz šestog razreda osvojili po 130 bodova. Za dodatno razigravanje izabran je nogomet i tu je uspješniji bio Martin. Kod djevojčica najglasniju podršku s tribina imale su osmašice i upravo u njihovim redovima bila je pobjednica Klara Ovčar.

Uz višebojce priliku za iskazivanje svojih sportskih vještina imali su i gledatelji. Voditelj Roberto Anić u publici je izabrao dvoje izazivača sportskih gostiju. Nikolina Teleban iz sedmog razreda ogledala se u izvođenju rukometnih penala s golmanicom Podravka Vegete Ivanom Kapitanović i pobijedila, a godinu dana mlađi Danijel Laštro koji trenira nogomet u NK Podturen iskazao je svoj talent pucajući na gol Srećku Bogdanu.

Prelijepu atmosferu Lino višebojca u kojoj su uživali i mališani iz DV Pinokio i Tratinčica obogatili su učenici prvog, drugog i trećeg razreda obučeni u klaunove. Šarene maske izradili su uz pomoć roditelja i nastavnica, a za svoj trud nagrađeni su Lino višebojac pillowsima.

Galerija na Flickru!