U Osnovnoj školi Voćin nije bilo radosnijeg dana od četvrtka u kojem je održan Lino višebojac. Satima prije dolaska medvjedića Lina i njegovih prijatelja iz Sportskih novosti, Podravke i HT-a školskim hodnicima odjekivala je pjesma i zvuk bubnjeva, učenici su užurbano dotjerivali svoje maske, poslagivali transparente, uvježbavali točke kulturno-umjetničkog programa. U školi je vrvjelo kao u košnici, crveno-bijele boje našle su se i na licima nastavnika, a lik medvjedića Lina se osim na oglasnim pločama smiješio i na dječjim majicama, zidovima dvorane, plakatima koje su nosili oni najmlađi. Voćinska škola postala je Linograd čija je uzavrela atmosfera impresionirala i organizatore i sportske goste.


"Znali smo da je na Lino višebojcu živo, ali ni u snu nismo očekivali ovakvo navijanje, toliko puno veselja i pozitivne dječje energije" -  gotovo uglas rekli su rukometaši RK Nexe iz Našica, Mate Šunjić i Krešimir Kozina.

Mladi sportaši i sami su mnogo doprinijeli prekrasnoj sportskoj priči. Mate je savjetovao male rukometaše, Krešimir pomagao pri izvođenju slobodnih bacanja, a kao pravi vođe timova sudjelovali u ekipnim nadmetanjima ekipa petih i osmih, te šestih i sedmih razreda.
Krešimir je zbog izgubljenih poena u potezanju konopa bez pogovora zajedno sa svojim timom radio sklekove, a Mate je istu „kaznu“ odradio jer je svom izazivaču iz osmog razreda Goranu Viciću puštao golove.


Krešimir je tako zajedno sa svim višebojcima shvatio da je promocija fair playa jedan od osnova Lino višebojca pa je vrlo ozbiljno izvodio slobodna bacanja protiv svoje izazivačice sedmašice Marine Đorđević. Oboje su bili jednako precizni pa je pobjednika odlučio medvjedić Lino koji je slatki paket Podravke darovao mlađoj natjecateljici Marini.

Lino je u Voćinu imao pune ruke posla: plesao je s malim gostima iz vrtića Jelenko, pomagao učenicima od prvog do četvrtog razreda u skakanju u vrećama te iz mnoštva odlično maskiranih učenika izabrao one najbolje. Odredio je da nagrade za najnavijače pripadnu učenicima 8a razreda, za najmasku dječacima iz 1a, a za najbolji rad proglasio sastavak Eme Gecan iz 8b.


Ukupni pojedinačni pobjednici voćinskog Višebojca su  Emanuel Gušić (140 bodova) i Anamarija Jaković koja je skupila 120 bodova. A najveće veselje izazvala je informacija da su za svoj Lino višebojac osnovci iz Voćina ocijenjeni najvećim ocjenama i tako dobili pozivnicu za navijački autobus na finalu.

Galerija na Flickru!