Osnovna škola Mato Lovrak iz Nove Gradiške koja je u prošloj sezoni imala najbolje maske, transparente i odlične  navijače i tako za nagradu dobila mogućnost ponovnog domaćinstva Lino višebojca, nadmašila je samu sebe.
Medvjedića Lina dočekalo je 800 našminkanih dječjih lica, a u maštovitim rješenjima maski, učenicima su konkurirali i nastavnici. Svaki razred usto je imao i posebnu koreografiju: neki su se maskirali u tipične hrvatske kockaste navijače; neki su plesali kao balerine; drugi su - odajući počast osnivaču Lino višebojca Zvoni Bobanu - obukli dresova Milana; cijeli 6a pretvorio se u Podravkine kuhare; a u dvoranu su s crvenim plaštevima sletjela i 24 SuperLina.

Iako je bilo vrlo teško izabrati najbolje kreacije upravo su hrabri superlinači koji su poručili da štite djecu od nepravdi i mali kuhari koji se zalažu za zdravu hranu primili slatke nagrade Lino ladu i Lino pillowse. Uručili su im sportski gosti hrvač Neven Žugaj - višestruki prvak Hrvatske i dobitnik brončane medalje na Svjetskom hrvačkom prvenstvu 2011. u Istanbulu;   nogometni trener Zvonimir Soldo, član hrvatske nogometne reprezentacije koja je osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj i; Zdenko Zorko - trener vratara hrvatske muške rukometne reprezentacije koja je nedavno osvojila broncu na svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Vrhunski sportaši bili su pravi uzor malim višebojcima, pa su oni uz bučnu podršku s tribina s puno žara i zalaganja osvajali bodove.

"Kad sam vidio brončanu medalju sa svjetskog rukometnog prvenstva u rukama trenera Zorka, to mi je dalo neku snagu i poželio sam da pobijedim u Lino višebojcu", rekao je mali, ali srčani učenik petog razreda Karlo Fišer koji je ostvario 165 bodova, jedan od ponajboljih rezultata u svim sezonama. Do njega je na pobjedničko postolje stala učenica šestog razreda Matea Sertić koja je u pripetavanju nadmašila svoju vršnjakinju Lorenu Savi. Obje su regularno natjecanje završile sa po 125 bodova.

S nagradama su kući otišli i izazivači sportskih gostiju Viktor Grozdanović, Laura Filipović i Lovro Jugović, te Paulina Brnčić koja je ispričala prelijepu priču o svijetu po svojoj mjeri.
A cijeloj školi - koja je usto bila i domaćin predstavljanja Projekta zdravih školskih jelovnika za Brodsko-posavsku županiju - za organizaciju, atmosferu, transparente i maske pripale su desetke.
Lovrakovci su tako istakli ozbiljnju kandidaturu za organizaciju finala Lino višebojca.