U sportsku dvoranu Zamet u četvrtak 21. ožujka kao da su ušla sva radost, uzbuđenje i sreća riječke djece. Više od 700 učenika OŠ Zamet, uz pojačanje dvadesetak mališana iz istoimenog sportskog vrtića, stvorilo je uzavrelu atmosferu koja nikog nije ostavljala ravnodušnim.

Kada bi barem u dvorani uvijek imali ovakvo vatreno navijanje, komentirali su iz prikrajka mladi rukometaši Zameta kojima je trening odgođen zbog Lino višebojca. Nisu žalili zbog propuštenih sportskih aktivnosti jer su imali sreću zajedno s djecom doživjeti posebnu čaroliju koja će ih trajno obogatiti.

Medvjedić Lino u goste je doveo tri velike sportske zvijezde. Paolo Obradović, proslavljeni hrvatski vaterpolo reprezentativac, osvajač zlatnih medalja na Olimpijskim igrama i na Europskom prvenstvu došao je ravno s treniga svog kluba Primorje. Karatistica Jelena Kovačević, viceprvakinja svijeta u kategoriji do 55 kg i dvostruka europska prvakinja i rukometaš RK Zamet Mateo Hrvatin, član rukometne reprezentacije, osvajač srebra sa svjetskog prvenstva u Zagrebu pristigli su s Podravkinog predstavljanja zdravih školskih jelovnika na kojima su svojim primjerom posvjedočili koliko je uz talent i rad pravilna prehrana bitna za sportske uspjehe.


Igrali su se s djecom, otkrili neke svoje sportske trikove, podučili natjecatelje fair ponašanju, čestitali  na iskazanim vještinama svojim izazivačima Veroniki Griško, Marinu Golubiću i Roku Gjukiću, uručili Lino pillowse malim vrtićancima nagrađenima kao najbolje maskirana skupina, a Lino ladu 8c razredu koji je proglašen za najnavijače.

Najveće veselje priredili su pak pobjednicima Lino višebojca, jer Ivan Jeličić (150 bodova) trenira vaterpolo i Paolo mu je veliki uzor, a Sara Krizmanić (130 bodova) mašta o igrama za hrvatsku rukometnu vrstu i primiti pehar od Matea za nju je ogroman poticaj. S postolja su poručili da će svoju Rijeku u finalu  predstavljati u najboljem izdanju, a njihovi sportski idoli poželjeli su da im se pridruže, jer su na Lino višebojcu neizmjerno i sami uživali.