Kraj natjecanja dvije su djevojčice dočekale sa 140 bodova i dogovoreno je da pobjednicu odlučuje izvođenje nogometnih penala. Na gol je najprije pucala manja i mlađa učenica šestog razreda Tara Stjepanović  postigavši dva pogotka, osmašica Elizabeta Buđinski uzvratila je istom mjerom, pa se prišlo naizmjeničnom izvođenju jedanaesteraca. Nastala je prava drama, jednu uspješnu obranu slijedila je druga. Kad je Tara gotovo probila mrežu preciznim udarcem, Elizabeta je uzvratila prekrasnim „odbijancem“ od stative. Nogometaš Dinama Ivan Tomečak u čudu je gledao kako to cure pucaju, a navijači su se podijelili u dva glasna tabora.

Pobjeda je na kraju iz jedanaestog pokušaja pripala Tari koja se odmah našla u zagrljaju svojih prijateljica. Vesela djevojčica koja inače trenira nogomet sretno je podigla u zrak pobjednički pehar, a očiju ispunjenim suzama koje je nevješto pokušala sakriti sportski joj je čestitala i poražena Elizabeta.

U sjeni zanimljivog  natjecanja djevojčica  svom uspjehu veselio se i drugi sportski junak OŠ Antuna Kanižlića. To je učenik 5. razreda Matej Karača koji je do pobjedničkog postolja obasutog konfetima došao sa 120 bodova.

Uz Taru i Mateja u Požegi su slavili Nikolina Vranić autorica nagrađenog literarnog rada, Marin Oroz iz 6 c koji je pobijedio Dinamovca Ivana Tomečaka, Karla Marić iz 6 d koja je izašla na košarkaški ogled  juniorskom vicepvaku svijeta u skoku s motkom Ivanu Horvatu, te Katarina Savanović koja je zbog lijepih crteža medvjeđe šape i srca na svom licu proglašena za najmasku. Posebnu nagradu pakete Lino pillowsa dobili su navijači obučeni u kostime mački i medvjeda koji su na svom transparentu napisali Iako se mačke i medjedi ne slažu uz Čokolino savršeno pašu.

Fotografije pogledajte u foto galeriji ili ovdje.